Crna kronika
DETALJNO PREGLEDAVANJE SNIMKI REZULTIRALO NOVIM UHIĆENJIMA

Još deset osoba prijavljeno zbog nereda u Wilsonovoj
Objavljeno 30. srpnja, 2020.
IJEK - Podosta bi osoba koje su nakon završetka utakmice između Osijeka i Lokomotive srušile ogradu i sukobile se s policijom moglo, osim novčanih kazni, u idućih godinu dana dobiti i zabranu odlaska na utakmice osječkog prvoligaša, ali i hrvatske nogometne reprezentacije. Broj prijavljenih raste, pa je od prve četvorice kaznenu prijavu zaradilo novih 10 osoba.


- Nakon pregleda videosnimki, ali i policijskog istraživanja, u policijske prostorije dovedeno je još 10 osoba. Uslijedilo je kriminalističko istraživanje i svih desetero je kazneno prijavljeno nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili tri kaznena djela - napad na službenu osobu, izazivanje nereda i oštećenje tuđe stvari - doznajemo od Zorana Kona, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.

 


Kako smo izvijestili u nekoliko navrata, do nasilja je došlo nakon završetka subotnje utakmice između Osijeka i Lokomotive, koja je odlučivala o tome tko će od pobjednika dvoboja posljednjeg kola Prve hrvatske nogometne lige ići u kvalifikacije za Ligu prvaka. Nakon posljednjeg sučeva zvižduka i poraza Osijeka, poveća skupina navijača koja se nalazila u Wilsonovoj ulici ispod istočne tribine Gradskog vrta krenula je prema zaključanom istočnom ulazu stadiona. Kako nisu mogli otvoriti vrata, počeli su po njima udarati dijelom metalne ograde, a pri tome su na interventne policajce koji su bili s druge strane vrata počeli bacati zapaljene bengalke, cigle, kamenje i staklene boce. Prije negoli su vrata popustila, nekoliko se mladića, što se može vidjeti na videosnimci objavljenoj na internetskim stranicama PU osječko-baranjske, popelo i preskočilo ogradu, a potom su navijači uspjeli otvoriti i srušiti ogradu. Cilj im je bio doći do terena i obračunati se, mišljenja smo, da ni oni sami nisu bili sigurni s kim.

Prema pokretima navijača, koji zahvaljujući policajcima nisu ušli na tribine, vidljivo je da je većina bila alkoholizirana. U takvom stanju bili su opasni i za policajce koje su gađali raznim predmetima, ali i za sebe same. U cijeloj ovoj potpuno nepotrebnoj situaciji treba naglasiti kako je među navijačima bilo i razumnih koji su one najžešće sami izvlačili s ulaza. Na snimci se također vidi kako policajci ni u jednom trenutku nisu udarili navijače. Hoće li ova brojka uhićenih biti konačna, nije sigurno jer se istraga još nastavlja. M.Bugarić
Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

INTERVENCIJA VATROGASACA U ALJMAŠU

Požar na pomoćnoj zgradi župnog ureda

Najčitanije iz rubrike