Novosti
PREDSJEDNIK SDSS-a

Pupovac: Razgovaramo o svemu što odlazak u Knin može značiti za nas
Objavljeno 29. srpnja, 2020.

ZAGREB - Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac kazao je u srijedu da se razgovara o tome što za  predstavnike te stranke može značiti odlazak na proslavu 25. obljetnice Oluje u Knin, dodavši da nema uvjeta, ali da se razgovara i o dolasku predstavnika Vlade u Grubore.

"Razgovoramo o svemu što to može značiti za nas i o svemu što to može donijeti. Ako procijenimo da će to donijeti ono što smatramo da bi trebalo, donijet ćemo odluku koja će ići u pravcu najboljeg rješenja", izjavio je Pupovac za N1 prilikom ulaska u Hrvatski sabor.

Dodao je da se, ako procijene da to nije moguće u današnjim okolnostima, u SDSS-u nitko neće trošiti za nešto što nema garancije i jamstva da će uspjeti.

Upitan hoće li SDSS uvjetovati svoju nazočnost u Kninu dolaskom Vlade u Grubore, Pupovac je ustvrdio kako nema uvjeta, ali da postoje razgovori.

"Postoji samo svijest o tome da se sve žrtve i sva stradanja  trabaju poštivati i da se zločini koji su počinjeni, a evidnetno jesu počinjeni zločini nad Srbima, da te zločine treba osuditi, a one koji su počinili te zločine privesti pravdi", poručio je.

Poručio je da ova Vlada ima osobitu odgovornost, između ostaloga, da što je moguće više ratnog nasljeđa ostavi iza sebe, a da gradi kulturu mira, budućnost i zemlju koja će živjeti u miru i bez poruka koje će na bilo koji način remetiti bilo čiji mir, i koje će stvarati mir na granici naše zemlje i mirnodopske odnose sa susjedima.

Upitan bi li se dolaskom predstavnika SDSS-a u Knin poslala poruka mira, Pupovac je kazao da poruku mira treba graditi, a da smo mi to prestali nakon 2011. godine kada smo je zadnji put čuli od generala Gotovoine nakon što je oslobođen.

(Hina)