Sport
ODBOJKAŠKA NATJECANJA

Slavonski obračun odmah na premijeri
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
Jučer je u grad na Dravi stigla i delegacija Hrvatskog odbojkaškog saveza, tercet zadužen za ligaška natjecanja. U Osijeku je održan i ždrijeb istih za sezonu 2020./21., a kuglice su se izvlačile u SD-u Gradski vrt.

Superligaši u borbu za bodove kreću 19. rujna, a odmah na otvaranju obračun je dva slavonska predstavnika u elitnom razredu. Mursa-Osijek domaćin je brodskoj Marsoniji, koja će pak na svoju domaću premijeru pričekati do 3. kola, kada u goste stiže Centrometal. Prije toga Marsoniju čeka i gostovanje kod zagrebačke Mladosti. "Mursaši" će pak nakon slavonskog derbija gostovati kod već spomenutog Centrometala. Ostali parovi 1. kola: Rovinj - Mladost (Z), Zadar - Rijeka, Sisak - Kitro Varaždin, Split - Medicinar Trnje (Zagreb) i Mladost Ribola Kaštela - Centrometal (Črečan).

Dva predstavnika Regija Istok ima i u najjačoj ženskoj konkurenciji. Domaće otvaranje ima Enna Vukovar protiv Dubrovnika, dok će Osijek prvu utakmicu igrati kod Rijeke. Debi u Gradskom vrtu je protiv Poreča, dok Vukovarke na svoje prvo gostovanje idu kod zagrebačkog Dinama. U kasnu jesen na programu je i prvi slavonski derbi u sklopu 9. kola (28. studenoga), a on će se odigrati u Vukovaru. U ostalim utakmicama 1. kola igraju: Dinamo - Olimpik (Zagreb), Brda (Split) - Marina Kaštela, Split - Kaštela i Mladost (Zagreb) - Poreč. Ligaški dio u elitnom razredu trajat će do 4. travnja, a nakon toga kreće doigravanje za prvaka u kojem će sudjelovati četiri prvoplasirane ekipe u obje konkurencije.

U drugom jakosnom razredu odbojkašica, Prvoj ligi, prvi put zaigrat će druga ekipa superligaša s Drave. Osijek II će 10. listopada debitirati kod Kitro Varaždina, a tjedan poslije ugostit će Umag. Domaća premijera čeka Novu Gradišku u koju dolazi Sinj, a ostali parovi 1. kola su: Zadar - Drenova, Don Bosco (Zagreb) - Veli Vrh (Pula), Karlovac - Nebo (Zaprešić) i Mladost II - Umag. Liga završava 17. travnja sljedeće godine.

U istom vremenskom razdoblju igrat će se i dvoboji Prve B lige Istok, koja broja devet klubova. Parovi 1. kola su: Kolonija (Sl. Brod) - Vallis Aurea (Požega), Vinkovci - Posavina Brod, Đakovo - Ferivi Višnjevac i Našice - Linga (Osijek). Slobodno je Belišće. N. Benčina
Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

POBJEDOM ČESTITATI NAVIJAČIMA ROĐENDAN

Napokon smo uhvatili zamah i naravno da ne mislimo sad stati

Najčitanije iz rubrike