Osijek
POPUŠTANJE MJERA OSJEĆA SE I U OPĆINI BILJE

Infoploče za lakše orijentiranje turista
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
"Korona" mora jednom stati, a život se vratiti u normalan ritam. Ugostitelji i smještajni kapaciteti na području općine Bilje trpe ekonomske posljedice kao i svi drugi u cijelom svijetu, no turizam će se oporaviti i za to vrijeme treba biti pripremljen.

Renata Forjan, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice općine Bilje, kaže kako su mještani mogli zamijetiti u naseljima da se postavljaju informativne ploče. Sve je to zbog lakšeg snalaženja i orijentiranja onih koji turistički dolaze u Bilje, Kopačevo, Vardarac, Lug, ali i PP Kopački rit.

Sve je to u službi razvoja turizma, kaže načelnik Općine Bilje Željko Cickaj.

- Situacija trenutno zasigurno nije dobra, mi smo turistički kraj, turistički djelatnici godinama sustavno i vrijedno rade na svojim objektima i ponudi ulažući maksimum kako bi si osigurali egzistenciju i ujedno pridonijeli cijeloj zajednici, tu su i naši proizvođači odlične i kvalitetne hrane, vinari i drugi. Svi oni, ali i mi, kao Općina Bilje, mnogo radimo na privlačenju gostiju, zbog toga imamo i brojne manifestacije koje su se pokazale kao dodatna ponuda koja privlači na tisuće gostiju. Nastavit ćemo zajedničkim naporima da tako i ostane i stoga mudro radimo za vrijeme kada nam turisti ponovno počnu dolaziti - kaže načelnik Cickaj.

Informativne ploče rezultat su provedbe projekta Općine Turističke zajednice općine Bilje i Hrvatske turističke zajednice.

- TZO Bilje je nakon provedbe projekta Turističko-informativne ploče Općine Bilje prema Javnom pozivu HTZ-a za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima postavila turističko-informativnu ploču u centru Bilja, Kopačeva, Vardarca i Luga. Projekt je sufinanciran sredstvima Općine Bilje i TZO-a Bilje. Turističko-informativne ploče, na kojima prevladava karta Općine Bilje, namijenjene su turistima koji borave u općini Bilje kako bi im se olakšalo kretanje i snalažljivost po općini i kako bi se što bolje informirali o atrakcijama, biciklističkim stazama i drugim zanimljivostima kojima obiluje naš kraj - pojasnila je direktorica Forjan.

Inače, trenutačno je u općini Bilje registrirano 47 turističkih objekata s ukupno 460 ležaja. "Imamo šest restorana, osam ugostiteljskih objekata različite kategorije, dva izletišta i konjičke klubove kao i neizostavni Park prirode Kopački rit koji je smješten unutar granica općine Bilje", navodi Forjan.

Ploče postavljaju djelatnici biljskog komunalnog poduzeća "Komunalno Bilje", a reakcije građana su pozitivne. Čuje se kako komentiraju da se vizualno i korisno uljepšava dojam dolaska doista u pravu turističku oazu. Spomenimo i to da su cikloturisti česti u Bilju, ovim područjem prolaze i Ruta Dunav i Panonski put mira, a prolazit će i nova koja će od Osijeka prolaziti kroz Bilje, što su sve pravi izazovi za bicikliranje.
D. Pejić
Trenutačno je na području općine Bilje registrirano 47 turističkih objekata s ukupno 460 ležaja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike