Regija
POVOLJNO OZRAČJE ZA ULAGAČE

U inkubatoru ima slobodnih mjesta
Objavljeno 29. srpnja, 2020.
VINKOVCI

Iz Poduzetničkog inkubatora Vinkovci uputili su novi javni poziv za zakup poslovnog prostora, i to za preostala dva proizvodna prostora i šest ureda koji su opremljeni uredskim namještajem za minimalno jedno radno mjesto. Upravo i jest misao vodilja osnivanja Poduzetničkog inkubatora da svojim stanarima pomogne u početku i omogući brži napredak uz smanjivanje troškova.

Pravo na zakup poslovnog prostora imaju poduzetnici početnici, postojeći poduzetnici te poduzetnici čija proizvodnja nema negativan utjecaj na okoliš, a Poduzetnički inkubator na raspolaganje poduzetnicima nudi pet proizvodnih prostora ukupne površine 759,70 četvornih metara, čak 13 uredskih poslovnih prostora i coworking prostor sa šest radnih mjesta ukupne površine 1388,08 kvadrata, upravni dio zgrade ukupne površine 97 kvadrata, a tu su još konferencijska dvorana i višenamjenska dvorana s mogućnošću pregrađivanja, obje veličine 100 metara četvornih. Vinkovački inkubator nudi poslovne prostore visoke opremljenosti, ali i stručnu potporu poslovnog savjetovanja, edukacije, povezivanja, prezentacije i promidžbe potrebne malim i srednjim poduzetnicima u najkritičnijim početnim fazama razvoja njihovih poduzeća.

- U ovom trenutku u Poduzetničkom inkubatoru osam je tvrtki, i to tri proizvodne te pet uslužnih. Neizmjerno nam je drago da je jedna od tvrtki i Agro klaster, koji na neki način predstavlja i okuplja većinu poljoprivrednika iz naše županije te se u njihovim prostorima radi na pakiranju poljoprivrednih proizvoda, a na njihovim policama nalaze se razni prehrambeni poljoprivredni proizvodi. Tu su i obrt Mamino te obrt Ljulja, na koje smo ponosni da su kod nas, jer radi se o dvije mlade hrabre žene koje su se usudile ući u svijet poduzetništva. Što se tiče uslužnih tvrtki, u ovom trenutku tu su tri tvrtke koje se bave projektiranjem, nadzorom i drugim poslovima vezanim uz građenje, jedna tvrtka koja ima više djelatnosti, a kod nas je smjestila svoj centralni ured, pa odsad cjelokupno poslovanje vode s jednog mjesta, a tu je i tvrtka GoAds, koja se bavi digitalnim oglašavanjem - kaže voditelj inkubatora Krunoslav Josip Čačić, i podsjeća kako je stvaranje povoljnog ozračja za investicije i otvaranje novih radnih mjesta jedan od glavnih ciljeva ovoga projekta koji će pridonijeti zaustavljanju negativnog trenda iseljavanja mladih. M. Flego
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

Najčitanije iz rubrike