Novosti
ZASTUPNICI O MOBILNOJ APLIKACIJI "STOP COVID-19"

Bauk: Vladajući su se malo zaigrali
Objavljeno 28. srpnja, 2020.
Dan nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš predstavio mobilnu aplikaciju "Stop COVID-19", oporbeni saborski zastupnici uglavnom poručuju kako ju još nisu počeli koristiti.


“Nisam skinuo aplikaciju. Nisam se još odlučio na taj korak, ali meni ne treba aplikacija da zaključim da je predsjednik Vlade bio u bliskom kontaktu s nekoliko zaraženih osoba na teniskom turniru u Zadru, pa ne vidim što bi aplikacija njemu dodatno pomogla na taj način, a rekao je da ju je instalirao”, kazao je Arsen Bauk (SDP) novinarima u Saboru. Naglasio je da su preporuke samo preporuke, a kada postane obvezna, onda možemo razgovarati. "Bez obzira na najavu ministra zdravstva Vilija Beroša da bi aplikacija mogla postati obvezna, ako se situacija pogorša, mislim da ne bi mogla", kazao je Bauk.


“Bio je već jedan pokušaj vladajuće većine da izmjenama Zakona o elektroničkim komunikacijama počne ulaziti u privatne živote građana, pa tako i ovo s aplikacijom. Nisam baš oduševljen da oni o tome razmišljaju”, podsjetio je na nikada izglasane izmjene Zakona zbog negativne percepcije koja ih je pratila. “Postavlja se pitanje mora li svaka osoba u Hrvatskoj imati mobitel na koji se može instalirati aplikacija. Mislim da su se opet malo zaigrali, i da ih treba spustiti na zemlju”, poručio je Bauk.
Ni Katarina Peović iz Radničke fronte još nije instalirala aplikaciju. “Razumijem da je aplikacija korisna, i svakako ću je instalirati ako za to bude potrebe”, poručila je. "Nama se čini da je jako važno da su preporuke Stožera stvarno u skladu s epidemiološkim mjerama, i da ispunjavaju svoju svrhu, da se u to ne uključuje nikakav drugi politički kontekst i tada ćemo svi stvarno raditi u korist sprječavanja COVID-19", smatra zastupnica RF-a. “Najvažnije da se eventualna obveza instalacije aplikacije veže samo uz epidemiološke mjere i zdravstvenu zaštitu i mi ćemo pozdraviti svaku mjeru koja je u korist sprječavanja daljnjeg širenja bolesti COVID-19", zaključila je Peović. H
Možda ste propustili...

"SKANDAL KOJI DO SADA NIJE VIĐEN U KAMPANJI"

Anušić: Milanović stalno kršio Ustav

GEOPOLITIČKE OKOLNOSTI I EUROPLJANI

Više od 80 posto hrvatskih građana naklonjeno EU-u

Najčitanije iz rubrike