Mozaik
NA PUGLIA FILMSKOM FESTIVALU

Hrvatski glumac Filip
Mayer proglašen najboljim
Objavljeno 28. srpnja, 2020.
Mladi hrvatski glumac Filip Mayer nagrađen je nagradom Zlatni ključ za najboljeg glumca za svoju ulogu shizofrenog mladića


u hrvatskom trileru "F20" na netom završenom prvom izdanju Puglia međunarodnog filmskog festivala u talijanskim gradovima Bari i Pogliano a Mare, u regiji Puglia. Nagradu za najbolji film osvojio je španjolski film "Marš za sjećanje".


Unatoč trenutnoj situaciji s koronavirusom, projekcije su se održavale u Vignola Cinema Teatro u Pogliano a Mare. Na završnoj svečanosti u nedjelju, osim dodjele nagrada, održan je i koncert u čast slavnog talijanskog pjevača Domenica Modugna. Filip Mayer obratio se prisutnima snimljenom videoizjavom u kojoj je zahvalio festivalu na nagradi i prepoznavanju


njegova rada, posebno stoga što je mlad glumac, te je istaknuo da ova nagrada nije samo za njega, već i za njegove kolege glumce i ekipu koji su mu davali podršku tijekom snimanja.


Dugometražni igrani film "F20" nastao je u režiji Arsena A. Ostojića, prema scenariju Hrvoja Sadarića i u produkciji Filmosaurus Rexa, međunarodnu premijeru imao je na 22. Black Nights Film festivalu u Talinu u Estoniji. Do sada je osvojio desetak međunarodnih nagrada na 12-ak filmskih festivala u kojima je sudjelovao u službenim programima.


Film prati mladu djevojku Martinu (Romina Tonković), koja ljeti raznosi pizze radeći u maloj pizzeriji svog oca (Mladen Vulić) iako mašta o odlasku na Zrće. Upoznaje povučenog mladića Filipa (Filip Mayer), koji igra videoigre i neprestano naručuje pizze, te ga nagovori da prekrše zabrane njezina oca, ukradu novac i pobjegnu na more u provod. Međutim, Martinin san se uskoro pretvara u najgoru noćnu moru. T.K.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike