Novosti
STOŽER OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Pozitivne dvije osobe s našičkog područja
Objavljeno 28. srpnja, 2020.

Prema izvješću Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije u vremenu od ponedjeljka do utorka  u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na COVID -19 testiran je 191 uzorak, od kojih su dva bila pozitivna. Riječ je o osobama s područja Ispostave Našice.

Istovremeno je u KBC-u Osijek hospitalizirana jedna osoba više nego u ponedjeljak, pa se na bolničkom liječenju nalaze 34 osobe od kojih su tri na respiratoru. Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1943. godište) s područja Osječko-baranjske županije, Riječ je o osobi sa značajnim komorbiditetom, koja je liječena u respiracijskom centru. U samoizolaciju je stavljeno  11 novih kontakata, pa se u ovom trenutku u samoizolaciji na području Osječko -baranjske županije nalazi 317 osoba.

Policija je samoinicijativno provjerila 31 osobu u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje, zaprimljena je i jedna dojava na području Drenja i ona se pokazala točnom te je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. N.Z.E.