Sport
NK OSIJEK POČEO SLAGATI MOMČAD ZA NOVU SEZONU

Ndockyt potpisao, Igor Silva sljedeći, a Majer velika želja
Objavljeno 28. srpnja, 2020.
Nenad Bjelica nema klub, a prema kuloarskim pričama mogao bi sjesti na klupu Osijeka

U Gradskom vrtu ne gube vrijeme. Čim je završila sezona u čijoj su dramatičnoj završnici ostali bez najboljeg plasmana u klupskoj povijesti i kvalifikacija za Ligu prvaka, krenuli su rješavati otvorena kadrovska pitanja.

Prvi su na redu nogometaši koji su se dokazali u prošloj sezoni, a bili su u statusu posuđenih igrača. Riječ je o Merveilu Ndockytu i Igoru Silvi. Za obojicu je NK Osijek prilikom dolaska na posudbe dogovorio i mogućnost otkupa ugovora, ako bude s njima zadovoljan. Obojica su ostavila vrlo povoljan dojam, pa se krenulo u realizaciju njihovih transfera.

Ndockyt na tri godine
Pregovori s njihovim klubovima, španjolskim Getafeom i grčkim Olympiacosom, traju neko vrijeme, a za početak je zgotovljen posao oko otkupa ugovora Merveila Ndockyta od Getafea. Mladi Kongoanac (22), koji je završnicu sezone odigrao odlično, postao je igrač NK-a Osijek. Potpisao je trogodišnji ugovor, što je odličan posao osječkog prvoligaša.

- Nema dvojbe kako je zaslužio da ga angažiramo kao svoga igrača. Uspješno smo okončali razgovore s Getafeom oko otkupa njegova ugovora te dogovorili suradnju na tri godine. Publika je, ne samo u Osijeku, prepoznala da je riječ o velikom potencijalu za budućnost kluba. Ima brzinu, dribling, prodornost, i vjerujem da će ubuduće biti i konkretniji što se tiče golova, jer po tom pitanju baš i nije imao sreće, iako je često pokušavao. Ovo je pokazatelj da nastavljamo dalje i činimo sve da bi Osijek u novoj sezoni bio još bolji, jači i uspješniji - istaknuo je sportski direktor Alen Petrović.

Odšteta koju je Osijek platio Španjolcima nije službeno objavljena, ali spominje se iznos od pola milijuna eura, što je manje negoli je bilo dogovoreno prije godinu dana kada je Ndockyt dolazio na posudbu. Inače, važnu ulogu u uspješnoj realizaciji tog posla odigrala je i Merveilova želja za ostankom u gradu na Dravi koju je i javno izrazio u nedavnom razgovoru za Glas Slavonije.

- Osijek je prekrasan grad u kojemu su ljudi topli, što mi je olakšalo prilagodbu. Osjećam se odlično ovdje i to je svakako pridonijelo odluci da se nastavim dokazivati. Sviđa mi se nogomet u HNL-u, mnogo je jakih utakmica i mislim da je ovo prava sredina za napredovanje u karijeri. Želim biti što bolji, Osijek ima visoke ambicije i ciljeve, a na meni je da pomognem u tome što više mogu - poručio je Merveil Ndockyt nakon što je stavio potpis na ugovor s bijelo-plavima.

Stiže Bjelica?
Sljedeći potez trebao bi biti otkup ugovora Igora Silve. Informacije govore kako je i taj posao posve blizu realizacije, ali još nije službeno završen, pa u NK-u Osijek ne žele o tome još javno govoriti. Kada riješe tu domaću problematiku u Gradskom vrtu, bacit će se i na dovođenje pojačanja. Jedno od imena koje Osječani već duže vrijeme pikiraju je Lovro Majer, koji se u Dinamu baš nije naigrao ove sezone, a njegov igrački profil odgovara onome što traži trener Ivica Kulešević. No otvoreno je i pitanje hoće li na klupi ostati trener Ivica Kulešević. On je od Osijeka napravio vrlo ozbiljnu momčad nakon koronakrize, ali mađarski vlasnici još se nisu izjasnili hoće li mu ponuditi mogućnost da bijelo-plave povede u novo prvenstvo.

- Imam ugovor s NK-om Osijek, ali znate kako to ne mora ništa značiti. Vlasnici kluba su ti koji će nakon analize sezone procijeniti jesu li zadovoljni mojim radom i hoćemo li nastaviti suradnju - kaže Ivica Kulešević. No pojavile su se i priče kako bi na klupu mogao sjesti Nenad Bjelica, koji je nakon rastanka s Dinamom slobodan. Osijek navodno priprema milijun eura godišnje vrijednu ponudu kako bi na mjesto šefa struke doveo svog bivšeg igrača. Cijela priča je na klimavim nogama, no svašta je moguće.

- To su valjda neke navijačke priče, jer nitko me iz Osijeka nije zvao. Osijek je moj grad i moj klub, klub mojeg djetinjstva. Tako da... Zašto ne?! - bio je znakovit Bjelica. Nema ništa protiv dolaska, no zadnju riječ oko trenera uskoro će dati mađarski vlasnici kluba. Problem bi mogao biti tih milijun eura godišnje koliko treba naći za Bjelicu.

Dalibor Keler
OPET NA OKUPU 3. KOLOVOZA
Nogometaši Osijeka imat će tjedan dana odmora, a onda će opet svi biti na okupu. Prije negoli su se razišli, odradili su još jedno testiranje na koronavirus, a trener Ivica Kulešević novo okupljanje dogovorio je za 3. kolovoza (ponedjeljak). Nakon toga bijelo-plavi pet će dana provesti na mini pripremama u Mađarskoj, gdje će odigrati dvije ili tri prijateljske utakmice.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike