Mozaik
NASTAVLJA SE PROJEKT HRVATSKE TELEVIZIJE: "SUNČANA STRANA PRISAVLJA"

Večeras prijenos koncerta
Pipsa, u srijedu Psihomodo pop
Objavljeno 27. srpnja, 2020.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je i u ovoj situaciji emidemije koronavirusa u nas uspješno pokrenula - i uz sve najnovije epidemiološke mjere i preporuke HZJZ-a, u ponedjeljak, 27. srpnja koncertom legedarnih Pipsa, te Psihomodo popa dva dana poslije (u srijedu, 29. srpnja) - nastavlja svoj veliki ljetni open-air projekt “Sunčana strana Prisavlja”.


Osiguravši veliku ljetnu pozornicu na otvorenom s vrhunskim razglasom i videozidom u svom "dvorištu", na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a na Prisavlju 3, omogućila je live-nastupe za svoje ansamble HRT-a, kao i za sve estradne umjetnike koji žele nastupati tijekom ljeta. Uz to, svi koncerti se snimaju i emitiraju na televizijskim i radijskim kanalima HRT-a, a prethode im i pomno osmišljene uvodne emisije, tematski okrugli stolovi, te filmske projekcije nakon koncerata, a što su sve i publika i gledatelji dosad svesrdno pozdravili i odlično prihvatili. HRT svim tim navedenim aktivnostima aktivno podupire kulturne događaje i glazbenu industriju u doba korone, a sve u okviru svoje javne funkcije. Stoga će HRT i nadalje omogućiti slobodan ulaz za publiku na sve programe "Sunčane strane Prisavlja" - dakako, uz strogo pridržavanje svih najnovijih epidemioloških mjera zaštite od širenja virusa COVID 19, i uz obveznu prethodnu elektronsku najavu dolaska preko ovih linkova: za koncert Pipsa na linku https://forms.gle/cXA5iYD4y5N77oQ46, a za Psihomodo pop putem linka: https://forms.gle/awJotMay5wqE9gHi6.


U sklopu projekta dosad je održano već nekoliko recentnih koncerata i kulturnih događanja, a planira ih se do jeseni održati još desetak - pa nas nakon koncerata popularnih grupa Pips, Chips & Videoklips i Psihomodo pop krajem srpnja, čeka još i mnoštvo programa tzv. nezavisne kulturne scene, okruglih stolova i filmskih projekcija, koncerta filmske glazbe Simfonijskog orkestra HRT-a (29. kolovoza) u kolovozu pa sve do Jonathana (5. rujna), Amire Medunjanin i Ante Gele sa Simfonijskim orkestrom HRT-a (6. rujna), te Darka Rundeka s Jazz orkestrom HRT-a (11. rujna) početkom rujna.


U ponedjeljak, 27. srpnja nastupa grupa Pips, Chips & Videoclips, jedinstveni rock-sastav koji je zbog mjera vezanih uz COVID-19 svoj prvi samostalni koncert na ŠRC-u Šalata morao odgoditi za rujan 2021. Hrvatska radiotelevizija legendarne će Pipse ugostiti uz prijenos na Trećem programu HTV-a (HRT-HTV-3).


- Ne znam što bih mogao dodati o situaciji u kojoj se nalazimo, a da netko drugi već nije rekao. Ovako treba gledati na stvari: ljudi su kao vrsta preživjeli zato što smo šampioni prilagodbe. Stalna je samo mijena, i mi se u nuždi, a ne zato što nam se prohtjelo, stalno mijenjamo. Iskreno, nemam pojma kuda idemo, pretpostavljam da nemate ni vi, u tome i jest ljepota života. Zato je idealna prilika da vam o svemu o čemu nemamo blage veze odsviramo na nacionalnoj televiziji. Zaplešite s nama, pritom strogo pridržavajući se uputa - samo moderan ples, nikako sentiš - poručuje Ripper.


A koncertu Pipsa prethodi i zanimljiv okrugli stol. Ovaj put on nosi naziv ‘’Poštari lakog sna – kako mirno spavati za vrijeme korone?’’, a moderira ga voditeljski dvojac Krešimir Mišak i Maja Njirjak.


- Doktor Robert Torre, ugledni psihijatar i autor, kao i dr. sc. Tomislav Pletenac s Filozofskog fakulteta, bit će naši sugovornici o temama: koliko ‘novo-normalno’ vrijeme utječe na nas, kako se to odražava na naše snove te jesmo li razvili neke nove ovisnosti... Svoja razmišljanja s nama podijelit će i ugledne osobe iz kulturnog svijeta poput redatelja i autora Mire Gavrana, glumice Nine Violić te glazbenika poput Ivana Dečaka i drugih. Veselim se ovom projektu. Iako sam trebao na godišnji odmor baš na taj dan, kozmos se pobrinuo da mi promijeni planove - zaključio je Mišak. Nakon koncerta planirana je i projekcija filma "Trainspotting".
Samo dva dana poslije, u srijedu, 29. srpnja, u 20.30 na "Sunčanu stranu Prisavlja" stiže i popularni Gobac sa svojim Psihomodo popom. I taj će se koncert emitirati uživo na Hrvatskoj televiziji (HRT-HTV3). A prije Psihomoda nam se predstavlja i Sarajevo Film Festival, pa donosimo ekskluzivne intervjue s režiserima koji sudjeluju na ovogodišnjem SFF-u, a nakon koncerta gledat ćemo film "The Square"/"Kvadrat" i intervju s režiserom Rubenom Ostlundom, prošlogodišnjim predsjednikom žirija SFF-a.

Tanja Kvorka

Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

Najčitanije iz rubrike