Crna kronika
NAKON VERBALNOG SUKOBA DVA PUTA UBO NOŽEM 25-GODIŠNJAKA

Zbog pokušaja ubojstva pritvoren 35-godišnji Vinkovčanin
Objavljeno 27. srpnja, 2020.

VINKOVCI - Policijska uprava vukovarsko-srijemska priopćila je kako je u noći sa subote na nedjelju, malo nakon ponoći, ispred ugostiteljskog objekta u Dugoj ulici u Vinkovcima 34-godišnjak iz Vinkovaca, nakon verbalnog sukoba, oštrim predmetom, najvjerojatnije nožem, zadao dvije ubodne rane 25-godišnjaku, također iz Vinkovaca, nakon čega je pobjegao s mjesta događaja. Ozlijeđeni 25-godišnjak odmah je prevezen u vinkovačku Opću županijsku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć. No u bolnici zbog novonastale situacije oko koronavisusa nismo mogli dobiti detalje o težini ozljeda i u kakvom je stanju izbodeni mladić, nego nam je samo potvrđeno da je u vinkovačkoj bolnici i da je živ. Odmah nakon ovog događaja, u središtu Vinkovaca, za 34-godišnjakom je raspisana potraga.


U jutarnjim satima u nedjelju 34-godišnjak je pronađen i uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje i utvrđena sumnja da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju pa je u ponedjeljak ujutro, oko 8 sati, predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.


Nismo uspjeli doznati što je prethodilo verbalnom sukobu koji je nastavljen ubodima u mladićevo tijelo, ali neslužbeno se može doznati kako je u pozadini sukob od ranije, no ništa više od toga. Navodno je izbodeni mladić sin vinkovačkog trgovca voćem i povrćem koji ima voćarnice kod vinkovačke bolnice i na vinkovačkoj tržnici.


Nisu rijetki obračuni nožem u Vinkovcima. Početkom siječnja ove godine, u kasnim noćnim satima, izbila je svađa, a potom i fizički obračun na terasi jednog kafića u Vinkovcima kada je, prema kriminalističkom istraživanju, 36-godišnjak iz Vinkovaca „nakon verbalnog sukoba nožem ubo 32-godišnjaka“, s kojim je do svađe zajedno pio. Sam je počinitelj ozlijeđenog znanca dovezao do vinkovačke bolnice. Također doznajemo kako je 32-godišnjak, nakon operativnog zahvata, policiji prvo ispričao kako je sam pao na oštar predmet. Time je vjerojatno htio zaštititi 36-godišnjaka kojeg je policija ipak prijavila.

Dva mjeseca ranije, u kući u Vinkovcima u kojoj su skupa živjeli, pijani mlađi brat (24) nakon svađe je zadao više uboda nožem, također pijanom starijem bratu (27), koji je završio u bolnici, a mlađi u policijskom pritvoru. Susjedi su rekli kako ovaj dvojac redovito uznemirava susjedstvo, pucaju kalašnjikovom, a nekada znaju i oca namlatiti. M.Flego

Policija je napadača pronašla i uhitila nekoliko sati nakon krvavog obračuna
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike