Regija
UMJESTO DRVENOG MOSTA SRUŠENOG U BUJICI

Novi most bit će završen do rujna
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
GORNJI MIHOLJAC

Dvije godine nakon što su višednevne obilne kiše na slatinskom području poplavile dvorišta i napunile riječna korita velikim količinama vode, a snažna bujica rijeke Čađavice u olujnom nevremenu 17. ožujka u prigradskom naselju Gornjem Miholjcu srušila stari dotrajali most i odnijela njegove grede, na istom mjestu niče novi most, sada armiranobetonski, koji će moći odoljeti svakoj oluji i bujici.

Stari je drveni most bio dobra komunikacijska spona između dvaju dijelova naselja, a vlasnici poljoprivrednog zemljišta preko rijeke svojevremeno su ga redovito koristili da bi došli do svojih njiva. Zbog dotrajalosti drvene konstrukcije, most je prije 13 godina bio službeno zatvoren za promet, ali ljudi su ga ipak prelazili kako bi skratili put.

Nakon što je izrađen projekt i pribavljene sve potrebne dozvole, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i direktor slatinske Cestogradnje Mario Koić ugovorili su gradnju mosta vrijednosti veće od 680 tisuća kuna. Riječ je o kolno-pješačkom mostu širine tri metra, raspona 15 metara, odnosno ukupne duljine 23 metra, kojim će se omogućiti kraći i sigurniji pristup izdvojenom dijelu naselja i poljoprivrednim površinama preko rijeke.

Očekuje se da će radovi na gradnji mosta biti dovršeni do rujna ove godine. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike