Mozaik
“TRAG U BESKRAJU” U VELOJ LUCI

Manifestacija kojom se slavi Oliverovo nasljeđe
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
Posljednji dani srpnja u Hrvatskoj imaju posebno značenje. Prolazi druga godina otkako nas je napustio Oliver Dragojević, a sjećanje na njega je i dalje neizbrisivo. I ove godine u spomen i sjećanje na Olivera u Veloj Luci, od 27. do 31. srpnja, održat će se manifestacija "Trag u beskraju" radi očuvanja bogatog nasljeđa koje je ostavio. Manifestacija se otvara izložbom 27. srpnja naziva "Oliver u Luci/Luka u Oliveru", a vrhunac doživljava koncertom 29. srpnja naziva "Trag u beskraju", na kojemu će nastupiti Nina Badrić, Petar Grašo, Petar Dragojević i Oliverovi Dupini, uz mnoge glazbenike, gudački orkestar, dirigenta Alana Bjelinskog, pod vodstvom producenta Ante Gele. Tog dana će se polagati vijenac, održati misa i recital u crkvi te promocija knjige Zlatka Galla posvećena Oliveru.

- Iako je za našu obitelj taj dan posebno težak, osjećamo ponos kada vidimo s koliko ljubavi svi pristupaju takvom događaju. Ne želimo nikoga izdvajati, jer svi uključeni daju maksimum, najmanje što mi, obitelj, možemo je svima neizmjerno zahvaliti. Posebno nas veseli to što je glazba u prvom planu, kako bi i on sam htio. Bez obzira na to što mi, obitelj, nismo u organizaciji tih događanja, upoznati smo sa svim i to još jednom pokazuje koliko poštovanja imaju svi prema njemu. Hvala svima i nadamo se da je ovo tek početak jedne lijepe glazbene i ljudske priče - poručili su iz obitelji Dragojević.

Dan poslije, 30. srpnja, održat će se koncert "Evo mene među moje" na kojemu će mlade snage hrvatske glazbene scene pjevati pjesme od kojih je Oliver svojim izvedbama napravio evergrine hrvatske glazbe. Na tom koncertu nastupit će: Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić, Matija Cvek, Uršula Najev, Dino Jelusić, Iva Ajduković, Antonela Đinđić, Jure Brkljača, Sabrina Hebiri, Petra Oreč, Dino Perić, Alen Đuras, Josip Palameta, Petra Roško.

- Na jesen krećemo s velikim projektom adaptacije Centra za kulturu, u kojemu ćemo smjestiti Memorijalnu zbirku Oliver Dragojević, kako bismo se odužili našem velikom glazbeniku i očuvali uspomenu na njegovo djelo. Istovremeno osmišljavaju se i drugi sadržaji da Vela Luka postane središnje mjesto evociranja uspomene na njegovo stvaralaštvo, a manifestacija "Trag u beskraju" svakako je jedna od njih. Dvije godine nakon njegova odlaska i dalje nas okuplja, i dalje nas povezuje - izjavila je Katarina Gugić, načelnica općine Vela Luka.

Tjedan sjećanja na Olivera u Veloj Luci završava 31. srpnja uz večer jazza i koncertom Ines Tričković i benda. Zbog epidemiološke situacije, u Veloj Luci bili su prisiljeni sve koncerte održati na prostoru ispred crkve sv. Josipa i sva događanja će se održati prema mjerama i preporukama HZJZ-a.

Koncerte će prenositi uživo na Max TV-u, Youtube kanalu i facebook-stranici HT-a te na Narodnom radiju. T.Kvorka
Na koncertu “Evo mene među moje” u četvrtak, 30. srpnja, nastupit će i Mia Dimšić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa