Osijek
DONACIJA TELE2

Dronovi za DVD Retfal
i JVP Slavonski Brod
Objavljeno 26. srpnja, 2020.
Vatrogasci DVD-a Retfala Osijek i JVP-a Slavonski Brod u postaji u Osijeku preuzeli su dronove i mobilne telefone za njihovo korištenje koje im je donirao Tele2 u sklopu svojeg višegodišnjeg projekta DRONacija.

Uoči preuzimanja donacije vatrogasci su nazočili virtualnoj, a potom i terenskoj edukaciji kako bi što učinkovitije upravljali dronom u trenutku kada im zatreba. Edukaciju je također organizirao Tele2, u suradnji s partnerom ‘‘Geomatika Smolčak‘‘, ovlaštenim distributerom za geodetske instrumente, softvere i geodetska rješenja. U online edukaciji, prvoj takvoj održanoj u sklopu DRONacije, vatrogasci su sa stručnjacima prošli teorijski dio, a potom su na terenu u Osijeku svladali i praktičnu upotrebu.

‘‘Zaštita okoliša i očuvanje zajednice temeljni su stup društveno odgovornog poslovanja Tele2. Stoga smo iznimno ponosni na projekt DRONacija, u kojem već treću godinu zahvaljujemo vatrogascima koji se svakodnevno brinu o sigurnosti i očuvanju prirodnih ljepota te imovine i života naših sugrađana. Do sada smo donirali deset bespilotnih letjelica vatrogascima diljem Hrvatske, a ove godine dva od pet novih dronova odlaze i vatrogascima u Osijek i Slavonski Brod kako bi im bili na raspolaganju i pomogli u radu. Iako su požari u Dalmaciji zapaženiji u javnosti, svjesni smo kako je sezona uvijek naporna i za slavonske vatrogasne postrojbe i društva te nam je zadovoljstvo pripomoći im u radu. Kao jedna od vodećih domaćih telekomunikacijskih kompanija, DRONacijom ujedno pokazujemo kako tehnologija služi ekologiji‘‘, istaknula je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja u Tele2.

Ivica Korman
Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike