Regija
ZA SVE VIŠE DJECE TRAŽI SE SMJEŠTAJ U VRTIĆIMA

Kutjevčani odabrali naziv novog vrtića - “Grozdić”
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
KUTJEVO

Unatoč dugogodišnjim negativnim demografskim trendovima, potreba za smještajem djece u dječjim vrtićima raste. U Požeško-slavonskoj županiji nadograđen je vrtić u Jakšiću, sagrađeni su vrtići u Čaglinu, Kaptolu i Kutjevu, a sve je veći broj djece i u Velikoj, pa se i velički vrtić proširuje. Tijesna povezanost vrtića sa zajednicom ogleda se već i u određivanju njegova naziva.

Nakon što je u Kaptolu Dječji vrtić "Bambi" dobio naziv na prijedlog građana, praksu takvog odabira naziva za vrtić prihvatili su i Kutjevčani. Gradski vijećnici usvojili su prijedlog sugrađana i odlučili da će se novosagrađeni Dječji vrtić zvati "Grozdić". A prijedloga je doista bilo puno, od "Baruna Trenka", "Grete Turković" do naziva "Kutjevino", "Pčelica", "Bubamara". Prema riječima zamjenika gradonačelnika Kutjeva Ivice Malnara, u anketi su sudjelovala 403 sugrađanina. Najviše je glasova u dobio naziv "Grozdić" pa su ga u konačnici vijećnici i prihvatili.

Dječji vrtić "Grozdić" počet će raditi 1. rujna. Vrijednost investicije u gradnju vrtićke zgrade iznosi 11,5 milijuna kuna, kapacitet mu je devedeset mališana na ukupnoj površini od 900 četvornih metara. Broj djece je popunjen, a bit će raspoređena u tri odgojne skupine. B.S.T.
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike