Novosti
HRVATSKI TURISTIČKI SEKTOR ODAHNUO

U Austriji na popisu sigurnih zemalja
Objavljeno 27. srpnja, 2020.
Hrvatska je u Austriji uvrštena na popis sigurnih zemalja, izvijestio je u nedjelju Branimir Tončinić, direktor Predstavništva HTZ-a u Austriji.


Kako ističe HTZ, austrijsko ministarstvo zdravlja objavilo je popis rizičnih zemalja iz kojih je, za ulazak u Austriju, potreban PCR test, a odredba stupa na snagu 27. srpnja. Na tom popisu nema Hrvatske, koja je svrstana u kategoriju sigurnih odnosno "stabilnih" zemalja iz kojih po povratku u Austriju nije potrebno predočenje PCR testa. "To su odlične vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor s obzirom na to da se Austrija i u dosadašnjem dijelu srpnja, ali i u dosadašnjem dijelu godine nalazi među top pet inozemnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet. Očekujemo nastavak pozitivnih trendova s ovog tržišta na kojemu se vrlo intenzivno promoviramo u dva smjera. Jedan pristup uključuje marketinšku kampanju u sklopu koje plasiramo pozivne i inspirativne poruke, a drugi pristup uključuje informativnu kampanju u sklopu koje ciljano plasiramo sve relevantne podatke i činjenice koje turistima potvrđuju da je Hrvatska sigurna destinacija", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
Na popisu rizičnih zemalja nalaze se: Egipat, Albanija, Bangladeš, Bjelorusija, BiH, Brazil, Bugarska, Čile, Ekvador, Indija, Indonezija, Iran, Kosovo, Meksiko, Moldavija, Crna Gora, Nigerija, Sjeverna Makedonija, Pakistan, Peru, Filipini, Portugal, Rumunjska, Rusija, Švedska, Senegal, Srbija, Južna Afrika, Turska, Ukrajina, SAD i provincija Hubei u Kini. D.Pav.
Možda ste propustili...

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo

IZBORNA ŠUTNJA SRIJEDE U 19 SATI

GONG prijavio DIP-u kršenje izborne šutnje

POTPORE ZA BOLJE UVJETE STANOVANJA

Pomoć mladim poljoprivrednicima