Osijek
IVONA KIZIVAT, VLASNICA OBRTA IVY QUI DESIGN

Matematičarka dizajnira “postere s dodirom ljubavi”
Objavljeno 25. srpnja, 2020.
Ponosna sam što postere dizajniram i proizvodim u našem Osijeku, kaže Ivona

Ivona Kizivat, profesorica matematike i informatike, prenosi svoje znanje učenicima dviju škola - osječke Jezične gimnazije i belomanastirske Druge srednje škole. No kada je sa suprugom Petrom, ekonomistom, uređivala njihov stan u osječkoj Dubrovačkoj ulici, zaključila je kako joj se ne sviđa ništa iz standardne ponude ukrasa za zid, pa je odlučila sama izraditi postere. Tko god je potom zakoračio u njihov elegantni stan, prvo je zapazio baš njih, pa ne čudi što su ubrzo počele stizati i prve narudžbe.

Sve je to bila dodatna motivacija ovoj marljivoj i maštovitoj 30-godišnjoj Osječanki da zajedno sa suprugom otvori Ivy Qui Design, obrt specijaliziran za dizajn i izradu postera. A kako bi i u svojem novom poslu bila što uspješnija, završila je i jednogodišnji tečaj grafičkog dizajna. Ideje, kaže s osmijehom, nalazi posvuda oko sebe, u svakodnevnom životu.- S radom u svojem malom, ali kreativnom obrtu krenuli smo 1. lipnja ove godine. Kao i svaka dobra priča, i ova je naša imala zanimljiv početak. Ideja se rodila kada smo se suprug i ja uselili u naš prvi stan. Nakon što smo unijeli namještaj, raspakirali nebrojene kutije sa stvarima i postavili sve na svoje mjesto, ono što nas je još čekalo bili su prazni bijeli zidovi. Predložila sam da ih ukrasimo slikama koje će biti originalne i u našem stilu, a dragi se nadovezao da ih onda definitivno moram dizajnirati sama. Tako je sve počelo. Ja, jedna profesorica matematike i informatike, otkrila sam svoju kreativnu stranu i odlučila ju izraziti kroz grafički dizajn - kaže Ivona.

Stoga su, kako kaže, krenuli u potragu za savršenim papirom, pouzdanom dostavom i grafičarima koji tiskaju bez packi.

- Svi posteri koji nastaju u našem obrtu plod su vlastitoga, autentičnog dizajna te se ponosimo što ih dizajniramo i proizvodimo u našem Osijeku. Naša je misija da kroz atraktivne kolekcije postera za uređenje interijera udahnemo novi život svakom domu ili radnom prostoru, jer vjerujemo da svaki životni prostor treba pričati priču i biti kolekcija stvari koje voliš. Za nas dom nije samo prostor, dom je osjećaj, a detalji čine razliku između lijepo uređenog interijera i idile u kojoj ćeš provesti najljepše trenutke i osjećati se dobro svakog dana. Volimo dizajnirati postere i vjerujemo da oni mogu biti savršen ukras za uređenje doma i divan personalizirani poklon te uspomena koja traje godinama. Isto tako, trudimo se da u našim kolekcijama postera svatko može pronaći nešto za sebe - od personaliziranih i dječjih postera do apstraktnih prikaza gradova, motivacijskih postera, postera za ljubitelje putovanja, postera za djevojačke večeri, vjenčanja, krštenja, rođendane... i mnogih drugih. Tako će Ivona dizajnirati i personalizirane postere kojima će biti ukrašen lounge novouređenoga redakcijskog prostora Glasa Slavonije, u kojemu smo ju intervjuirali.Obrt Ivy Qui Design svojim kupcima zasad nudi postere u dvije dimenzije - 50 x 70 centimetara i 30 x 40 centimetara. Dostavlja ih u crnim elegantnim tubama s naljepnicama i ukrasnom satenskom vrpcom, i to besplatno na području cijele Hrvatske. Ako i poželite "postere s dodirom ljubavi", kako glasi slogan brenda, naručiti ih možete na mrežnoj stranici ivy-qui.com, slanjem poruke na mail hello@ivy-qui.com te na FB stranici Ivy Qui Design ili Instagram profilu @ivy.qui.design.

Ivana Rab Guljaš
PRIČA S OSMIJEHOM
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENA MURTERSKA, RADOVI SE NASTAVLJAJU

Uređuje se još pet ulica na Jugu 2, čime se značajno podiže komunalni standard

2

ZASADI STABLO, NE BUDI PANJ

Osijek i Nizozemsku povezuje
sadnica kestena u Perivoju

3

ENERGETSKA OBNOVA DJEČJEG VRTIĆA U ZAGREBAČKOJ ULICI

U Radosti se očekuje godišnja ušteda od oko 53 tisuće kuna