Tehno
DOBIO PRESTIŽNU RED DOT DESIGN AWARD

AOC predstavlja U32U1 - vrhunski profesionalni monitor veličine 31,5 inča
Objavljeno 24. srpnja, 2020.
"Dizajn Studija F. A. Porsche" sinonim je za sofisticirani, rafinirani dizajn proizvoda kojemu se divi cijeli svijet – stoga nije iznenađujuće što je ovaj četverostrani zaslon bez okvira dobio prestižnu Red Dot Design Award. Ovaj vrhunski poslovni monitor s 4K rezolucijom i VESA DisplayHDR 600, usmjeren prema profesionalnim i korisnicima kod kuće koji su svjesni dizajna, sada je dostupan.


Odmah zadivljuje izvanredan dizajn U32U1, kreiran u jednom od najpoznatijih dizajnerskih studija, Studio F. A. Porsche koji je neiznenađujuće okrunjen nagradom Red Dot Design. S promjenjivom percepcijom radnog i privatnog života ljudi sve više dovode u pitanje strogu razliku proizvoda koji su usmjereni na profesionalnu i osobnu upotrebu. Dizajn U32U1 odražava upravo to. Namijenjen je korisnicima s visokim estetskim zahtjevima te uključuje trendove u klasičnom dizajnu namještaja. Tronožni stalak u obliku cijevi stvara vizualnu lakoću i omogućuje mu da se istakne u bilo kojem okruženju i upotrebi.


Također se odlikuje drugim vrhunskim dizajnerskim značajkama: četverostrani zaslon bez okvira, tanki, nagibni i okretni zaslon sjedi na svom sjajnom metalnom tronožnom stalku, koji se podesi po visini do 120 mm. Aluminijska stražnja ploča sa zaobljenim uglovima, na kojoj se nalaze i kabelski priključci, stvara fini kontrast tamnosivom ravnom stražnjem poklopcu. Prava funkcionalna novost je da ova ploča ostaje u istom položaju kada se zaslon rotira u portretni položaj (funkcija okretanja), tako da kabeli ostaju na istom mjestu. Za veću fleksibilnost zaslon se isporučuje i s VESA mrežicom za ugradnju na vanjske stalke ili zidne nosače.


Izuzetno veliki IPS zaslon veličine 31,5 inča (80 cm) dolazi sa sjajnom 4K/UHD rezolucijom (3840 x 2160 piksela). Zahvaljujući usklađenosti sa standardom VESA Display HDR600, zaslon donosi 10-bitnu dubinu boje, što rezultira s 1,07 milijardi boja. Slike sjaje s impresivnim kontrastom, a boje se kreću od svjetlucave bijele do najdublje crne. Zaslon pokriva 135 % sRGB, 100 % AdobeRGB i 98 % prostora u boji DCI-P3, što ga čini idealnim izborom za profesionalce i entuzijaste za video i fotografiju, kao i za dizajnere.


Osim priključka DisplayPort 1.4, ovaj monitor ima i HDMI 2.0 kao i USB-C priključak te USB 3.2 čvorište. USB-C veza nudi DisplayPort zamjenski način prijenosa videosignala visoke rezolucije s prijenosnog ili drugog računala. USB napajanje može istodobno napuniti bateriju prijenosnog računala do 65 W, a USB 3.2 transmisija podataka osigurava munjevit prijenos podataka. Dostupan je u trgovinama s preporučenom maloprodajnom cijenom od 7259 kuna. M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike