Sport
ŽDRIJEB PAROVA PRVE I PRVE B KUGLAČKE LIGE

Osijek ‘97 kreće kod kuće, gradski derbi za kraj
Objavljeno 21. srpnja, 2020.
Poznato je da nova kuglačka sezona, ako ne bude nekih neplaniranih događaja, starta 12. rujna. U prostorijama Hrvatskog kuglačkog saveza obavljen je i ždrijeb za Prvu i Prvu B ligu "Sjever", koje kreću u isto vrijeme, za razliku od drugoligaša i trećeligaša, koji će u akciju tri tjedna kasnije (3. listopada).

U elitnoj konkurenciji Regija Istok ostala je na samo jednom predstavniku, a ugled će braniti kuglačice Osijeka ‘97, koje će sezonu otvoriti na svojim stazama. U prvoj rundi na Pampas stiže Zagreb, a tjedan kasnije premijerno je gostovanje kod Podravke u Koprivnici. Prvi ligaški dio igra se do 19. prosinca, nastavak je 16. siječnja sljedeće godine, a završno kolo je 27. ožujka. U ostalim susretima 1. kola sastaju se: Admiral - Siscia, Split - Ogulin, Mlaka - Rijeka i Istra - Podravka. Kod kuglača, parovi su: Grmoščica - Zaprešić, Mertojak - Zadar, Novska - Bjelovar, Željezničar (Č) - Poštar i Velebit - Medvešćak 1958.

Malo je slavonskih klubova u eliti, ali zato ih ne nedostaje u Prvoj B ligi "Sjever" za kuglače, gdje ih osam (deblje otisnuti) od 12 dolazi s hrvatskog istoka. Prvi put u povijesti u drugom jakosnom razredu snage će odmjeriti Osijek i Kandit, koje smo dosad naviknuli gledati u najvišem stupnju natjecanja. Sada su najveći kandidati za naslov, a njihovi međusobni ogledi su u 11. i posljednjem 22. kolu. U 1. se pak sastaju: Obrtnik Torbar - Kandit, Đurđenovac - Zabok, Fortuna - Belišće, Slavonac - Pakrac i Osijek - Zrinski Pivovara. "Pivarci" su na kraju zadržali status B-ligaša nakon što najbolje plasirani klubovi iz Druge lige Centar nisu pokazali interes za plasman u viši stupanj natjecanja.
N.B.
Najčitanije iz rubrike