Sport
LOŠA VIJEST

Pešić je pozitivan na koronu
Objavljeno 17. srpnja, 2020.
"Ostanite svi zdravi i distancirani!" Poručio je to na početku priprema NEXE-a njihov trener Hrvoje Horvat ne znajući kako jedan njegov igrač ima koronavirus u organizmu. Pivot NEXE-a Živan Pešić, nažalost, nakon odrađenog testiranja pozitivan je na COVID-19, što je prvi slučaj među SEHA ligašima. Pešić se trenutno nalazi u izolaciji u Našicama, a nakon dolaska iz Srbije nije bio u kontaktu ni s jednim igračem ili članom stručnog stožera. Testirao se na koronu premda nije imao nikakve simptome.


- Dogovor je bio da naši igrači iz Srbije nakon ulaska u Hrvatsku naprave test na koronu prije negoli se uopće priključe ekipi. On se prijavio prije tjedan dana, ali s obzirom na to da nije pokazivao nikakve simptome, morao je pričekati testiranje. Dogovor je bio da dok god ne stignu rezultati bude kod kuće u samoizolaciji - objasnio je situaciju predsjednik NEXE-a Josip Ergović, koji je, nakon što je doznao vijest, odmah stupio u kontakt s epidemiolozima.


Srpski reprezentativac u dresu "gromova" ostaje u samoizolaciji do daljnjega te kaže kako "ne ide van ni baciti smeće".


- Radi obveze iz kluba, ali i radi cijele ekipe odradio sam test premda nisam imao apsolutno nikakve simptome. Ništa što je upućivalo na to. Međutim, test je pokazao kako sam pozitivan. Nevjerojatno! Primjerice, moja majka i sestra s kojima sam cijelo vrijeme bio kod kuće poslije su testirane i njima je nalaz negativan. Baš mi je sve to nevjerojatno. S nestrpljenjem sam iščekivao početak priprema, kod kuće sam platio i privatnog trenera, individualno radio kako bi bio što spremniji, onda se dogodi ova glupost.


Slijedi mu za otprilike tjedan dana ponovno davanje "brisa", ovaj put u našičkoj bolnici, pod nadzorom ravnatelja, dr. Hrvoja Šimića, ujedno i klupskog liječnička i člana Uprave RK NEXE. Pešić je opisao stanje s koronavirusom u Srbiji.
- Nažalost, umiru sve mlađi. Evo, dogodilo se da mi je kolega umro u 28. godini. Zdrav, prav, bio je pjevač, nažalost situacija se zakomplicirala. Treba ovu situaciju shvatiti ozbiljno kao što je uostalom i ja shvaćam - zaključio je pivot NEXE-a, kojem želimo brzi oporavak. K.L.
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike