Tehno
MBA PROGRAM

Među 50 vodećih u svijetu
Objavljeno 17. srpnja, 2020.
Među svim MBA programima koji se nude u EU-u Global Executive MBA sada je na 11. mjestu. Unatoč snažnoj konkurenciji austrijski MBA program uspio je ostvariti velik broj bodova u nekoliko kategorija evaluacije koje su posebno važne za sudionike programa. Na globalnoj razini osvojio je deveto mjesto u kategoriji „kvaliteta programa“ i deseto mjesto u „kvaliteti networka“.


Uz ljestvicu Financial Timesa, Economist EMBA Ranking ubraja se među najprestižnije ljestvice MBA programa diljem svijeta, a objavljuje se svake dvije godine. Uz relevantne međunarodne akreditacije kao što su AACSB, AMBA i EQUOIS olakšava donošenje odluka potencijalnim polaznicima MBA.Američki MBA programi tradicionalno zauzimaju najbolja mjesta na ljestvici, pa je i ove godine sedam američkih visokih škola zauzelo svoje mjesto među prvih deset najboljih MBA programa na svijetu.


„Jedan od razloga visokih rezultata američkih programa visoke su plaće sudionika njihovih programa. To za našu regiju rezultira istinskim strukturnim nedostatkom. U tom je smislu 46. mjesto izvanredno postignuće“, kaže Barbara Stöttinger, dekanica WU Executive Academy.


Rangiranje Economist EMBA-a temelji se na dva opširna kriterija: osobnom razvoju i kvaliteti programa, s jedne strane, te dohotku i razvoju karijere alumnija, s druge strane. Global Executive MBA program postigao je izvrsne rezultate u oba područja, a svrstan je među deset najboljih svjetskih programa u vrlo relevantnim potkategorijama za studente - deseto mjesto u potkategoriji “radno iskustvo” (#4 u EU, #2 u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj) i deveto mjesto u potkategoriji “kvaliteta programa” (EU:#3; Njemačka/Austrija/Švicarska: #1). Time je nadmašio Berkeley Executive MBA program, koji je zauzeo pobjedničko mjesto.M.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike