Regija
ZAKLJUČEN STEČAJ PAN TRGOVINE U ĐAKOVU

Od rakije radnicima ide
isplata 10,5 % tražbina
Objavljeno 15. srpnja, 2020.
ĐAKOVO - Nakon sedam godina okončan je stečajni postupak nad đakovačkom Pan Trgovinom, čija je jedina stečajna masa bila jedna pokretnina - alkohol, točnije čak 266.000 litara voćnih rakija, što su ležale na trošarinskom skladištu u Slavonskom Brodu, a čija je prodaja bila mukotrpna i dugotrajna. Stečajni upravitelj Zoran Subotić nikada nije imao neobičniju imovinu za prodaju u stečaju, a kupac rakije je iz Slovačke - kupio ju je za daljnju distribuciju, i to za 839.000 kuna.

Nakon što je izvezena i posljednja litra, stečajni je postupak okončan, a izdano je i rješenje o zaključenju stečaja te je u tijeku isplata radnika Pan Trgovine, njih 343. Njima, vjerovnicima prvog višeg isplatnog reda, isplaćuje se od prodane rakije 10,5 posto utvrđenih tražbina, a koje su iznosile oko pet milijuna kuna.

- Za diobu ide 625.000 kuna bruto, s tim da Agenciji za isplatu radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, a koja je još na početku isplatila tri plaće radnicima - oko 900.000 kuna, a razmjerno visini isplate od 10,5 posto, ide isplata 100.000 kuna jer nastupa na mjestu radnika - kaže Zoran Subotić. Od prihoda od prodaje rakije namireni su i troškovi postupka.

Isplata radnicima već traje i dosad je isplaćeno njih približno dvije stotine, a preostale Subotić poziva da dostave brojeve računa kako bi isplata išla i prema njima. Radnici su jedini vjerovnici koji mogu računati na dio, točnije desetinu svog potraživanja, a ostalim vjerovnicima neće pripasti ništa.

Najveći pojedinačni iznos koji se ovih dana isplaćuje (bivšim) radnicima Pan Trgovine je približno 15.000, a najmanji samo stotinjak kuna. Zoran Subotić kaže da potonji iznos ide onima koji su ranije otišli i zbog nekih drugih okolnosti. S. Župan
Najveći pojedinačni iznos koji sjeda na račune 343 radnika je oko 15.000, a najmanji samo stotinjak kuna
Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

Najčitanije iz rubrike