Crna kronika
MALO SE “ZAIGRAO”

Osječanin se dirao u parku, kazna 567 kuna
Objavljeno 16. srpnja, 2020.
Šezdesetogodišnji Osječanin nepravomoćno je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 567 kuna zbog vrijeđanja i omalovažavanja moralnih osjećaja građana jer se dirao po spolovilu u parku. Iznos je protuvrijednost 150 njemačkih maraka, koje odavno ne postoje, no i dalje stoje u hrvatskom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Općinski sud Osijek nedavno ga je proglasio krivim jer je 20. lipnja prošle godine u 10.15 u parku na raskrižju Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića i Podvinje u Osijeku sjedio na klupi spuštenih hlača i dirao se po spolovilu. Vidjela ga je Osječanka koja je šetala psa. Ona je na sudu kazala kako je rekla majci što je vidjela, a ona joj je rekla da ne obraća pozornost na to. Istog muškarca vidjela je prije u nekoliko navrata u parku, ali na njega nije posebno obraćala pozornost. Znao je urinirati po parku i vjerojatno se i tada dirao po spolovilu, ali nije obraćala pozornost na njega. Međutim, kada je razgovarala sa susjedima, doznala je da su ga i oni vidjeli u parku kako se dira po spolnom organu. Kako je susjedina kćerka trebala prošetati psa, nije htjela da ga i ona vidi, a u parku ima dosta djece koja se tamo igraju, ipak je pozvala policiju i ispričala joj što je vidjela. Baš dok je razgovarala s policajcima koji su došli u njezin stan, nazvala ju je majka koja je otišla prošeteti psa i rekla da se taj muškarac vratio i da sjedi na klupi.

Policajci su odmah otišli u park i priveli 60-godišnjaka. S.Lacić
UNATOČ POZIVIMA, NIJE DOŠAO NA SUD
Nakon privođenja ekshibicionista, Osječanka koja ga je prijavila više ga nije vidjela u parku. Šezdesetogodišnjak je dužan platiti kaznu u roku od 60 dana od pravomoćnosti presude, a ako plati dvije trećine iznosa u propisanom roku, smatrat će se da je kazna plaćena u cijelosti. Iako ga je sud u više navrata pozivao na raspravu, nije se odazivao, niti je dostavio drugu adresu stanovanja. Unatoč tome, sud je, sukladno odredbama Prekršajnog zakona, ocijenio da postoje uvjeti za vođenje postupka i donošenja presude i bez njegova ispitivanja.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OČEVID U UDRUZI NAVIJAČA U VUKOVARU

Vikali, policajci im pronašli marihuanu

2

U GORNJEM DRAGANCU KOD ČAZME

Petero mladih stradalo u autu

3

NA ŽELJEZNIČKOM PRIJELAZU IZMEĐU VRBANOVCA I GORNJEG MARTIJANCA

Udar vlaka koban za putnika u autu