Mozaik
KOBNO KRVARENJE U MOZGU

Iznenada preminuo Grant Imahara iz “Mythbustersa”
Objavljeno 14. srpnja, 2020.
Grant Imahara, jedan od voditelja popularnih "Mythbustersa", Discoveryjeve hit-serije, iznenada je umro u 49. godini. Elektroinženjer i robotičar preminuo je od posljedica krvarenja u mozgu. Timu "Mythbustersa" priključio se u trećoj sezoni serijala, gdje je činio trio s Kari Byron i Toryjem Bellecijem. Zbog ekspertize u elektronici i računalima često je sudjelovao u razbijanju mitova koji su u sebi imali te komponente. Imahara je u "Mythbustersima" ostao do 2014.

Na vijest o njegovoj smrti svi su ostali šokirani. "Srca su nam se slomila kad smo čuli tužnu vijest o Grantu. On je bio važan član Discovery obitelji i doista divan čovjek. Naše misli i molitve su s njegovom obitelji", izjavio je predstavnik te televizijske kuće. "Ponekad poželim imati vremenski stroj", napisala je Kari Byron na Twitteru. Adam Savage, jedan od pokretača "Mythbustersa" s Jamijem Hynemanom, Imahari je na Twitteru poručio da će mu nedostajati. "Izgubljen sam. Nemam riječi. Bio sam dio dviju velikih obitelji s Imaharom tijekom 22 godine. Grant je bio doista birljantan inženjer, umjetnik i izvođač, no isto tako jednostavno divna, opuštena i nježna osoba. Raditi s Grantom bilo je toliko zabavno. Nedostajat ćeš mi, prijatelju", napisao je Savage.

Imahara je diplomirao je elektroinženjerstvo na Sveučilištu Southern California, a nakon toga zaposlio se kao inženjer u Lucasfilmu pa se prebacio u njihov odjel za vizualne efekte Industrial Light and Magic. Sudjelovao na mnogim blockbusterima, od prequela "Ratova zvijezda" pa do trilogije "Matrix". T.K.
Sudjelovao na mnogim blockbusterima, od prequela "Ratova zvijezda" pa do trilogije "Matrix"
Možda ste propustili...

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

U IZRAVNOM PRIJENOSU NA HRT-U NASTUPIT ĆE DVADESET IZVOĐAČA

Premijerne izvedbe i jaka konkurencija na 71. Zagrebačkom festivalu

Najčitanije iz rubrike