Novosti
HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA

Na www.hgss.hr. lakše do savjeta i preporuka
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Hrvatska gorska služba spašavanja u svojoj slavljeničkoj, sedamdesetoj godini postojanja u javnost je pustila svoju novu mrežnu stranicu www.hgss.hr. Na tri jezika, hrvatskom, engleskom i njemačkom, ljubitelji prirode mogu pronaći preporuke za sigurnost, sve najnovije informacije i događaje iz života svih stanica i komisija HGSS-a, pregledavati fotografije i videosadržaj te, kao i dosad, čitati savjete i doživljaje iskusnih spašavateljica i spašavatelja, priopćeno je iz HGSS-a.

"Budući da je HGSS često bio prvi u donošenju mnogih tehnoloških inovacija na područje Lijepe Naše, poput prve reanimacije vanjskim defibrilatorom, htjeli smo i ovaj dio naše službe dovesti na najbolju moguću razinu. Vjerujem kako će nova stranica olakšati pronalaženje svih informacija i savjeta kako građanima tako i našim članovima. Apeliram na sve one koji planiraju zahtjevnije izlete u prirodu da se uvijek vrate našim preporukama, ali i posavjetuju s nadležnim organizacijama poput Hrvatskog planinarskog saveza kako ih ipak ne bismo morali upoznati u životno ugrožavajućim okolnostima", istaknuo je Josip Granić, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svoju 70. obljetnicu HGSS obilježava cijele godine, a građane na jesen ponovno očekuju interaktivne prezentacije mnogih aktivnosti u različitim dijelovima Hrvatske. D.Pav.
Možda ste propustili...

STAMBENA POLITIKA PRVI PUT U FOKUSU KAMPANJE

Problem cijena i dostupnosti stana nemoguće je ignorirati

STRUČNJACI UPOZORAVAJU NA NEZDRAVE NAVIKE

Svaka četvrta osoba ima nealkoholnu masnu jetru

JEDAN OD VODEĆIH HRVATSKIH PEDAGOGA

Preminuo Vlatko Previšić

Najčitanije iz rubrike