Svijet
MILO ĐUKANOVIĆ O LOŠIM ODNOSIMA DVIJU DRŽAVA

Srbija želi promjenu vlasti u Crnoj Gori
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Crnogorski predsjednik Milo Đukanović, u intervjuu podgoričkoj Pobjedi, ocijenio je kako odnosi Crne Gore i Srbije "nisu dobri".

"Još od vremena Miloševića, službeni Beograd nije više bio umiješan u unutarnja pitanja Crne Gore nego što je danas. Ključni srpski ministri gotovo svakodnevno komentiraju procese kod nas s namjerom da na njih neposredno utječu", rekao je Đukanović dodajući kako su litije, procesije u organizaciji Srpske pravoslavne Crkve, "oblik političke borbe u namjeri da se promijeni vlast u Crnoj Gori, a ne zakon." Đukanović je ocijenio kako su na početku litije bile oblik pritiska zbog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, "ali na zakon se zaboravilo i organizatori sada imaju drugi plan."

"Ako nema ove vlasti, onda nema problema ni sa zakonom. Nema ni svega drugog što je Crna Gora ostvarila tijekom novije povijesti, a protiv čega su oni bili: od neovisnosti i multietničnosti do NATO-a i dogledne europske perspektive. Dakle, nije više cilj promjena zakona, nego promjena vlasti", drži Đukanović. M.Flego
Najčitanije iz rubrike