Regija
OTOK PROSLAVIO 14. ROĐENDAN

Dokumentarcem su pokazali što su radili, uručili Plakete Grada
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
OTOK - Svečano obilježavanje Dana grada Otoka počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomenika poginulim zrakoplovcima, braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a potom je održana svečana sjednica Gradskog vijeća.

Nakon himne u izvedbi Najboljih hrvatskih tamburaša i minute šutnje, sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Milenko Drljepan. Prikazan je kratki dokumentarni film o aktivnostima i projektima u proteklih godinu dana, na što se u svom pozdravnom govoru osvrnuo i gradonačelnik Otoka Josip Šarić. Nazočne su pozdravili Mario Banožić, izaslanik predsjednika Vlade i ministar državne imovine, Mladen Karlić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i saborski zastupnik u prošlom sazivu, Vladimir Šeks, počasni građanin Otoka, te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. Svi su oni naglasili da se grad Otok razvio u svim smjerovima.

Na svečanoj su sjednici dodijeljena i javna priznanja. Plaketu Grada Otoka dobili su prečasni Antun Knežević, dekan Otočkog dekanata, Ljubica Todorić, za doprinos društvenom i političkom razvoju, Katica Pućo, za doprinos u razvoju predškolskog odgoja i obrazovanja djece, udruga Wireless, za doprinos razvoju digitalne mrežne infrastrukture i humanitarne aktivnosti, te Dražen Milinković, za doprinos izgradnji vodnih građevina. Uime svih nagrađenih zahvalio je prečasni Antun Knežević. M. Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca