Regija
OSIGURALI UVJETE ZA DJEČJU IGRU

U Miholjcu obnovljena
još dva dječja igrališta
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
DONJI MIHOLJAC - Nakon što su prošle godine obnovljena i dopunjena novim igralima dječja igrališta u naseljima Podgajci Podravski, Golinci, Radikovci i Donji Miholjac, Grad Donji Miholjac ove je godine nastavio osiguravati uvjete za sigurnu dječju igru. Naime, u samom gradu, u Mažuranićevoj i Gupčevoj ulici obnovljena su dječja igrališta.

- Na igralištu u Ulici Ivana Mažuranića postavljeno je nekoliko novih igrala kao zamjena za pokidana i dotrajala. Također, postavljena je zaštitna ograda uz cestu s istočne i zapadne strane igrališta kako bi se spriječila mogućnost istrčavanja djece na cestu. Istovremeno, postavljeno je i nekoliko novih igrala te dodatna klupa na igralištu u Ulici Matije Gupca - navodi gradonačelnik Goran Aladić i dodaje da je vrijednost opreme i radova nešto veća od 100.000 kuna, a financirana je sredstvima gradskog proračuna.

Inače, u Gupčevoj je ulici prije mjesec dana sagrađeno i opremljeno polivalentno igralište s gumenom podlogom. Osim za mali nogomet, igralište je prilagođeno i za košarku i odbojku. Kompletnu investiciju, uključujući sportsku opremu, financirao je Grad Donji Miholjac iznosom od 610.155 kuna.

Podsjetimo, u samom gradu je do prošle jeseni bilo pet dječjih igrališta, a onda su u rujnu uređena dva nova igrališta u bloku u Ulici Vladimira Nazora i u Parku Matice hrvatske. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana