Osijek
POČELA LJETNA ŠKOLA

Djeca će učiti o svim stanarima ZOO vrta Osijek
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Ljetna škola traje tri tjedna svakog radnog dana od 13. do 31. srpnja u terminu od 9 do 11 sati

U osječkom Zoološkom vrtu Osijek započela je tradicionalna ljetna škola za djecu željnu znanja o životinjama. Program će trajati tri tjedna svakog radnog dana od 13. do 31. srpnja u terminu od 9 do 11 sati, a polaznici će imati priliku naučiti ono što do sada nisu znali o pticama, gmazovima i sisavcima - stanarima ZOO-a.

"Djeca će u sklopu programa učiti o važnosti očuvanja divljih i zaštićenih životinja i zbog čega je bioraznolikost jako važna. Svakoga tjedna susrest će se s novom temom, upoznati brojne divlje životinje te naučiti činjenice i zanimljivosti o njihovu načinu života različitim prezentacijama i interaktivnim radionicama. Roditelji mogu prijaviti djecu pozivom na broj telefona 031/285-234, a cijena edukacije iznosi 20 kuna po danu. Na kraju svakog tjedna polaznici će dobiti diplome", poručuje glasnogovornik tvrtke Unikom, Vjeran Marijašević, uz napomenu kako je broj mjesta ograničen u skladu s protuepidemijskim mjerama.

Ljetnu školu u ZOO-u vodi edukatorica, studentica psihologije Tea Pavlović.

"Ove godine program je nešto drukčiji, svaki tjedan ima svoju temu. Prvi je posvećen pticama, a neke od ptica o kojima će polaznici doznati više su sova ušara, papige, paun, noj i emu. Drugi je tjedan rezerviran za gmazove i ribe, poput kornjače, zmije, pirane i bradate agame, a posljednji tjedan posvećen je sisavcima kao što su vukovi, rakuni, merkati i čimpanze. Svaki dan započinjemo kratkom prezentacijom o životinji kojoj ćemo posvetiti vrijeme, a potom ćemo otići pogledati tu životinju, te tom prilikom provesti interaktivnu radionicu u sklopu koje će djeca naučiti kako se životinja hrani, neke će vrste moći i pomaziti. U slučaju prvog tjedna koji je posvećen pticima, interaktivni program bit će više usmjeren na kreativno izražavanje", kaže edukatorica Tea.

Ivana Solar
​VESELE SE ŽIVOTINJAMA I NOVIM ZNANJIMA
Edukatoricu smo prilikom posjeta ZOO vrtu zatekli u društvu petnaestak znatiželjnih mališana. Prvi dan programa jedva su dočekali, te se jako vesele onome što će u idućim danima naučiti. Neki će, kažu, dolaziti svakoga dana, a neki će odlučiti o dolasku ovisno o tome koje ih životinje zanimaju. Među njima bila je i Helena Kosina. “Došla sam naučiti nešto više o životinjama. Sve ih volim, a najviše merkate, jako su mi slatki. Danas smo učili o pticama. Imali smo prezentaciju, neke stvari koje sam čula već sam znala, ali naučila sam i nešto novo. Veselim se svemu što ću još vidjeti”, rekla nam je Helena.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike