Autoglas
PREMIJERA: CUPRA EL-BORN

Perfomanse i dinamika Cupre sada su u središtu pozornosti
Objavljeno 14. srpnja, 2020.
Cupra el-Born proizvodit će se u tvornici u Zwickauu, a dolazi već ove godine

Cupra je prošlog tjedna potvrdila dolazak modela koji će promijeniti percepciju o dinamici segmenta vozila na električni pogon. Od svojeg je predstavljanja lani na Salonu automobila u Ženevi konceptualno vozilo el-Born poželo pohvale zbog elegantnog izgleda i markantnog karaktera. No dizajnerski tim i Tehnički centar nisu se jednostavno zadovoljili pozitivnim recenzijama koje su primili, već su nastavili unaprjeđivati vozilo kako bi mu osigurali nastup s još izraženijim sportskim karakteristikama i dodatnom vizualnom atraktivnošću.

Rezultat je rođenje prvog potpuno električnog modela marke: Cupra el-Born. Taj novi model proizvodit će se u tvornici u Zwickauu u Njemačkoj. Cupra el-Born odlikuje se svim ‘genima‘ marke Cupra, a njegov izvorni koncept podignut je na višu razinu stvaranjem novoga, sportskog i dinamičnog dizajna te unaprjeđivanjem njegovih tehnoloških aspekata. Cupra el-Born dokaz je da su performanse i elektrifikacija savršena kombinacija.

Performanse i dinamika Cupre el-Borna bile se u središtu pozornosti tijekom razvoja automobila koji nudi ubrzanje od 0 do 50 km/h za samo 2,9 sekundi. Sustav adaptivne regulacije voznog postroja (DCC Sport), koji je u okviru MEB platforme razvijen ekskluzivno za Cupru el-Born, sjedinjuje sportsku visinu vožnje i sustav koji se automatski prilagođava svim uvjetima na cesti te nudi vrhunsku razinu dinamičnosti tijekom vožnje. Cupra el-Born sadrži najsuvremenije tehnologije kao što su Head-up zaslon s proširenom stvarnošću (AR). On će imati doseg do 500 km sa samo jednim punjenjem zahvaljujući svojoj visokoučinkovitoj bateriji snage 77 kWh (bruto: 82 kWh). A zahvaljujući mogućnosti brzog punjenja, Cupra el-Born napunit će se energijom koja mu je potrebna za doseg od najmanje 260 km za samo 30 minuta.

Unutrašnjost je dizajnirana kako bi se utjelovila filozofija kvalitete i performansi marke Cupra, a ona je upotpunjena visokom razinom sofisticiranosti. To se najbolje očituje u pogledu sportskih sjedala, novog kola upravljača s odabirom profila vožnje te gumbima za odabir modusa Cupra, kao i visokokvalitetnim materijalima.

Milan Bugarić
// PREMIJERA //
Održiva mobilnost uz jak karakter
Cupra se posebno pobrinula za održivost modela el-Born upotrebom recikliranih materijala u unutrašnjosti. Uvođenje el-Borna na tržište tijekom 2021. godine donosi održivu mobilnost uz karakter i dinamičnost za kojom automobilski entuzijasti žude, no i jedinstven te ekskluzivan proizvod za sve one koji su u potrazi za najnaprednijom tehnologijom.
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku