Regija
POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Obnovom obuhvaćene sve škole čiji je osnivač županija
Objavljeno 13. srpnja, 2020.

POŽEGA - Gotovo sve zgrade matičnih i područnih škola kojima je osnivač Požeško-slavonska županija su obnovljene ili je njihova obnova u tijeku. Jedna od njih je i Obrtnička škola Požega, u kojoj je, nakon zamjene krovišta zgrade pod kojim su zapravo četiri požeške srednje škole, u tijeku obnova prilaznih vrtnih stubišta. Obnovljena stubišta prilaz su za sve učenike ovih škola, čime se bitno poboljšava njihova sigurnost, osobito u zimskom razdoblju. Projekt zamjene krovišta je investicija od gotovo pola milijuna, a obnova vrtnih stubišta dodatnih približno 150.000 kuna.

„Njihovom obnovom osim sigurnosti poboljšava se i cijeli izgled prostora uz zgradu škole, jer je to najbliži prilaz s parkirališta gdje učenike dovoze autobusi“, rekla je ravnateljica Iva Šnajder.

„Nastavit ćemo podizati standardu svim školama, jer nam je stalo da učenici budu kvalitetno obrazovani, da posebno iz strukovnih škola izađu kao ponosni obrtnici, a i da osim učenika naše županije ovdje dolaze i učenici iz drugih županija. Obnovili smo gotovo sve škole u Županiji, matične i područne, prije desetak dana predstavili projekt „Panonika“ za Poljoprivredno-prehrambenu školu jer želimo da učenici po završetku škole budu stručnjaci u svom zanimanju. Pri kraju je i projekt dogradnje Đačkog doma, odnosno izgradnja kuhinje i blagovaonice, čime će i Obrtnička škola dobiti dodatni prostor“ informirao je župan Alojz Tomašević pri obilasku radova na Obrtničkoj školi, te na školama u Pleternici i Jakšiću.

Na zgradi OŠ Pleternica u tijeku je obnova u vrijednosti od 14,5 milijuna kuna, u čemu Županija sudjeluje s 2,5 milijuna kuna, doK u OŠ „Mladost“ Jakšić sudjeluje u investiciji od ukupno 4,5 milijuna iznosom od 250.000 kuna. (B.S.T.)

Najčitanije iz rubrike