Sport
KVALIFIKACIJE ZA PLASMAN U DRUGU HRVATSKU NOGOMETNU LIGU

Marsonia u Sinju u nemogućoj misiji, treba nadoknaditi zaostatak od 2:0
Objavljeno 12. srpnja, 2020.

Nogometaši Marsonije nisu se dobro proveli u prvoj utakmici kvalifikacija za plasman u Drugu HNL. Brođani su na svom Stadionu kraj Save poraženi od sinjskog Junaka s 2:0 i sad u uzvratu imaju vrlo težak zadatak. Za plasman među drugoligaše trebaju nadoknaditi dva pogotka zaostatka, i to na teškom gostovanju usred Sinja.


Iako je živa na termometru uvelike prelazila 30 Celzijevih stupnjeva, a sparina i velika vlaga u zraku stvarale dodatne teškoće, utakmica se igrala u sjajnoj atmosferi. Na tribinama uz Savu naguralo se 1500 ljudi, vjerojatno bi ih bilo i više, ali samo je toliko ulaznica pušteno u prodaju.


Nošeni podrškom s tribina, domaći su krenuli silovito i vrlo brzo "izgorili" od te silne želje da brzo dotuku Junak. S druge strane Sinjani su bili strpljivi te znalački i zasluženo došli do velike prednosti i s ovih 0:2 jednom nogom su u Drugoj HNL.


Momčad iz Slavonskog Broda ima za čime žaliti. Dobro je otvorila utakmicu, imala šansi, ali je ipak doživjela uvjerljiv poraz i u uzvratu ima status totalnog autsajdera. Jasno je kako su igrači i vodstvo Marsonije nakon prvih 90 kvalifikacijskih minuta razočarani, ali nisu izgubili nadu da u Sinju mogu nadoknaditi veliki zaostatak i ipak zaustaviti Junak. Misija će biti teška, gotovo nemoguća, ali nada uvijek postoji.


- Žao mi je što smo razočarali naše gledatelje, koji su se skupili u doista velikom broju. Mogli smo i morali puno bolje, ali nije išlo. Dobro smo otvorili utakmicu ali u kasnijem tijeku nismo se držali naših dogovora. Čestitam Junaku na njihovoj odličnoj igri i pobjedi, ali mi se nećemo predavati, imamo još 90 minuta nade u Sinju i ići ćemo tamo odigrati čvrstu utakmicu i pokušati učiniti nemoguće. Nadoknaditi zaostatak i ipak napraviti taj iskorak u viši rang natjecanja - kazao je nakon prvog susreta trener Marsonije Braslav Ostojić.


Brođani su kraj Save bolje krenuli, ali nakon 30 minuta gosti su preuzeli inicijativu i u 33. preko Stipe Baraća došli do 0:1. I u nastavku su Brođani prijetili, ali lopta je odlazila pokraj vratnica ili ju je zaustavljao vrlo dobri vratar Junaka Runje. Slično kao i prvo, i drugo poluvrijeme je počelo inicijativom domaćina, koja je brzo splasnula, a onda je Junak u 78. minuti pogotkom Marunice postavio konačnih 0:2 i otvorio si vrata Druge HNL.


Predstojeće subote u Sinju se igra uzvratna utakmica, Marsonia u Dalmaciju odlazi kao autsajder, ali Brođani vjeruju kako mogu odigrati mnogo boljih i efikasnijih 90 minuta te kreirati senzaciju i nadoknaditi golemi zaostatak.
- Kad postigneš dva pogotka u gostima, to su ‘dupli‘ golovi, ali unatoč tome još ništa nije gotovo. U Sinju se igra drugo poluvrijeme, a mi ovu pobjedu trebamo potvrditi - pomalo oprezan je trener Junaka Stipe Grčić. I. Liović


Ivana Liović
Dino Bundavica

nogometaš Marsonije

Imamo zaostatak od 2:0, ali nije ništa gotovo. Igramo još jednu utakmicu, ali prije nje moramo ‘sabrati glave‘, vidjeti gdje smo griješili i pokušati naći načina da to u Sinju ispravimo. Pa, vraćali su se ljudi i iz puno većih zaostatka
MARSONIA           0

JUNAK                   2 (1)

​SLAVONSKI BROD - Stadion uz Savu. Gledatelja 1500. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić). ​Strijelci: 0:1 S. Barać (33), 0:2 Marunica (78).

​MARSONIA: Memović, Balentović, Čanić, Šimac (od 65. Bačić), Mišić, Jašarević (od 75. Mirković), Sivrić, Čubel, Garić (od 46. Begić), Cherif, Bundavica. TRENER: Braslav Ostojić.

​JUNAK: Runje, S. Barać, Mihovilović, Marunica, Fuštin (od 83. Bilić), Bandalo, Andrić, Maganić (od 72. Vuleta), M. Barać, (od 89. Vučković), Kukič, Mastelić. TRENER: Stipe Grčić.
Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku