Mozaik
U OKVIRU PROJEKTA RIJEKA 2020 - EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE

Krenuo rock-festival "Zvukom preko vode"
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Prvi riječki rock-festival koji se održava nakon mjera vezanih uz pandemiju je "Zvukom preko vode" 10. i 11. srpnja na prostoru uz nekadašnje skladište Exportdrva u središtu Rijeke. Program se odvija u okviru projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, a organizator je udruga Ri Rock. Vanja Kauzlarić iz ove udruge kazao je da se festival trebao prvotno održati tijekom jednog dana 16. svibnja. Trajanje je produljeno na dva dana, zbog ograničenja broja posjetitelja tijekom koncerta. U dnevnom dijelu programa festivala su radionice sviranja gitara, basa, bubnjeva te pjevanja, glazbena radionica za djecu, izložbe mladih umjetnika i rukotvorina te susreti ljubitelja vespi, automobila i motocikala oldtimera.


Oba dana navečer su koncerti, i to u petak riječkih bendova, od onih koji nastupaju prvi put do već etabliranih, a u subotu gostiju iz drugih dijelova Hrvatske. Tako u petak nastupaju Pokle, Valovi, tribute band Foo Fightersa Kung Foo Fighters, Izet Medošević i Borgie, Po‘ metra crijeva, Speedclaw i old Night. U subotu su na programu nastupi bendova Paper Tigers, She Loves Pablo, Rezerve, Fakofbolan, tribute banda KUD Idijota Stare pizde i grupe Mašinko. Ovo je prvi festivalski vikend ovoga ljeta na prostoru Exportdrva, a do sredine rujna tu će se održati tridesetak koncerata od jazza preko rocka do nastupa DJ-a, najavljeno je.
Emina Višnić iz tvrtke Rijeka 2020 ustvrdila je da se ovime ostvaruje ideja koja postoji od početka projekta EPK u Rijeci, a to je ulaganje novca i organizacijskih kapaciteta u opstanak i razvoj nezavisne kulturne scene Rijeke, ali i Hrvatske. Ovaj festival jedno je od događanja koje je prihvaćeno za financiranje u okviru EPK-a preko javnog natječaja, rekla je. Ocijenila je da Exportdrvo postaje pravi novi kulturni centar Rijeke. H
Možda ste propustili...

OSJEČANKA KATARINA GRUJO IMA NOVI SINGL

Moja iduća pjesma bit će pravo iznenađenje

STIGLI REZULTATI ANALIZE PODATAKA S RADIJSKIH I TELEVIZIJSKIH POSTAJA

Mia u top 20 najemitiranijih 2019.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SANJA HAJDUKOVIĆ PJEVAČICA TAMBURAŠKE GLAZBE IZ ĐAKOVA

Mi Slavonci smo prejaki, ni
korona nam ne može ništa

2

DAVID KRAJNOVIĆ I DOMINIK ŠEBALJ NASTUPAJU DANAS U VINKOVCIMA

Imamo šaren repertoar
koji ćemo još obogatiti

3

VIDEO ZA DELAČEV NAJNOVIJI SINGL “NIKAD NIJE KASNO”

Brojna poznata
lica u novom spotu