Osijek
DJECA IZ “KLASJA” NE IDU NA MORE

Aktivnosti usmjerili na istraživanje Slavonije
Objavljeno 13. srpnja, 2020.
Sve veći broj zaraženih od koronavirusa u svim županijama stopirao je i planirano ljetovanje štićenika u Centru za pružanje usluga u zajednici "Klasje".

Potvrdila nam je to ravnateljica Miranda Glavaš Kul pojasnivši da su sljedeće subote planirali odlazak u Primošten s grupom od 40 djece, a potom s predškolcima u Dječji dom Maestral u Kaštel Lukšiću. Međutim, novonastala situacija poremetila je planove, no "klasići" se ne daju i aktivnosti su preusmjerili na one diljem Slavonije.

- Nekako je manji izazov u sredini koju poznajemo, a osim toga, rizik je prevelik da bismo kontrolirali toliki broj djece na moru, a istovremeno ih puštali da uživaju, a da ih ne držimo, uvjetno rečeno “pod ključem”. Umjesto na more, išli su u Orahovicu, na Jankovac, posjetili Baranju, pa čak i jedan dan otišli na sladoled u Vinkovce. I nadalje planiramo aktivnosti koje su u manjim skupinama, a pri kojima se djeca zabave - priča ravnateljica dodajući da ne samo što im djelatnici “Klasja” nastoje razbiti monotoniju svakodnevice već djeca čak i sama smišljaju aktivnosti. Tako je učenik koji je završio srednju školu za ličioca nedavno predložio da će oličiti odjel, a u pomoć mu je priskočilo nekoliko vršnjaka. Ma.M.
Možda ste propustili...

UDRUGA ZA POLJEPŠANJE GRADA “MOJ OSIJEK” I MUZEJ SLAVONIJE

U subotu Susret ugode s glumicom Vlastom Ramljak

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike