Osijek
PROJEKT "ŽIVJETI ZDRAVO"

Hodači ponovno zajedno podno pješačkog mosta
Objavljeno 11. srpnja, 2020.

Nakon višemjesečne pauze osječki zaljubljenici u hodanje ponovno su na svojim stazama. Naime, već drugi vikend za redom podno pješačkog mosta opet se okupljaju i zajedno aktivno hodaju članovi inicijative “Hodajmo zajedno”.

Njih šezdesetak, uz stručno vodstvo Ivana Matančića, u subotnje su jutro prešli stazom za hodanje na lijevoj obali Drave dionicu dugu tri kilometra. Sve u okviru projekta „Živjeti zdravo“ kojim se želi osvijestiti građane svih dobnih skupina o važnosti hodanja kao jednog od najučinkovitijih i zdravstveno najpoželjnijih oblika tjelesne aktivnosti.
“Pandemija koronavirusa malo nas je zaustavila u provođenju subotnjih aktivnosti i sastajanju kod pješačkog mosta, ali uz relaksiranje mjera i stabilnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj ponovno smo u mogućnosti provoditi naše planove. Drago mi je da se ponovno okupljamo i moram napomenuti kako ćemo to u ljetnim mjesecima činiti ranije ujutro obzirom da je najveći broj naših hodača treće životne dobi pa im ne čini dobro biti na otvorenom po vrućini i kada zagrije sunce. Program se provodi više od godine dana, a s ponosom možemo reći da je u to vrijeme s nama hodalo između 500 i 600 hodača. Valja istaknuti, hodanje je odlično za zdravlje, no odlično je i što su se naši stalni hodači međusobno zbližili, druže se i mimo hodanja”, kaže Ivan Matančić.
Prva na mjesto okupljanja, spremna za hodanje, došla je gospođa Marija koja je, kako kaže, dio hodačke grupe od samoga početka.


“Svjesna sam koliko je hodanje dobro za zdravlje, posebno u mojoj dobi, tako da se trudim doći ovdje svaku subotu i prošetati sa svojim, sada već prijateljima. I inače se trudim hodati što više, no bez pravog društva i poticaja to se obično svede na odlazak do tržnice i natrag. Inače sam član kluba 60+ kroz koji se trudim biti aktivna na sve moguće načine, što bi preporučila svim osobama moje životne dobi”, kaže Marija.I.Sl.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana