Novosti
25. OBLJETNICA GENOCIDA POČINJENOG NAD BOŠNJACIMA

Na komemoraciji u Srebrenici mali broj sudionika, epidemija nametnula restrikcije
Objavljeno 11. srpnja, 2020.

SARAJEVO - Nekoliko stotina ljudi pristiglo je u subotu u jutarnjim satima u Srebrenicu kako bi tamo sudjelovali na središnjoj komemoraciji posvećenoj 25. obljetnici genocida počinjenog nad Bošnjacima s tog područja 1995. godine.

Zbog epidemije prouzročene koronavirusom ovogodišnja komemoracija održava se uz stroge mjere ograničenja čiji je cilj spriječiti širenje zaraze pa je uz članove obitelji devet žrtava genocida koje će biti pokopane dolazak dopušten ograničenom broju osoba koje moraju održavati fizičku distancu i nositi maske.

Hamdija Fejzić, predsjednik organizacijskog odbora, kazao je kako je cilj pokazati da se i u najtežim uvjetima može dostojno prisjetiti žrtava i odati im počast.

"Hvala onima moji su ostali kod svojih kuća jer su ispoštovali naše preporuke", kazao je Fejzić.

Komemoraciji će prisustvovati manji broj državnih dužnosnika BiH te predstavnici diplomatskog zbora a svi visoki inozemni dužnosnici koji su trebali biti u Srebrenici ove subote umjesto dolaska su poslali video poruke.

Nakon komemoracije u memorijalnom kompleksu u Potočarima bit će pokopani posmrtni ostaci devet žrtava čiji su dijelovi tijela nakon rata pronađeni u nekoj od masovnih grobnica.

Najmlađa žrtva čiji će ostaci biti pokopani je Salko Ibišević koji je 1995. godine imao 23 godine dok će najstarija žrtva Hasan Pezić koji je u vrijeme kada je ubijen imao 70 godina.

(Hina)

Možda ste propustili...

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O UPOZORENJU USTAVNOG SUDA

Milanović: Ovo je priprema za državni udar