Novosti
DARIO HREBAK I RADIMIR ČAČIĆ NAJAVILI SURADNJU U SABORU

HSLS i Reformisti imat će liberalni klub
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS), koja je na izborima osvojila dva mandata, i Narodna stranka - Reformisti, koja je osvojila jedan mandat, formirat će u Hrvatskom saboru liberalni klub, najavili su u petak predsjednici tih stranka, Dario Hrebak i Radimir Čačić. Novooformljeni saborski klub, koji će biti jedan od tri unutar vladajuće većine, činit će Natalija Martinčević (Reformisti) kao zamjena za Čačića te HSLS-ovci Darko Klasić i Hrebak.

"Naša će uloga biti da vlada, koja će imati 76 ruku, bude stabilna i ima mir za provođenje reformi, bit ćemo brana svim uskim stranačkim interesima, ucjenama i ultimatumima, kao i ‘žetončićima‘", poručio je Hrebak. I Čačić naglašava da će vladajućima osigurati stabilnu i kvalitetnu većinu te biti brana radikalnim elementima. Pritom ne odbacuje mogućnost da se liberalnom klubu pridruži i HNS, koji je na izborima osvojio jedan mandat, ali samo ako promijeni vodstvo. Čelnici dviju stranka kažu da su Andreju Plenkoviću već dali svoje potpise za sastav nove vlade.

Pozdravljaju inicijativu za smanjenje broja ministarstava i lokalnih dužnosnika, ali ističu kako to mora značiti i smanjenje administracije. "Sigurno se nećemo ponašati kao što su se ponašali u prijašnjem sazivu Sabora, gdje su određene političke stranke tržile ispod stola određene sinekure za sebe", ustvrdio je Hrebak. Ako se otvori prostor, dodao je, sudjelovat će u vladi u smislu državnih tajnika, no to nije uvjet niti će se cjenkati oko toga. H
Možda ste propustili...