Kultura
POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Motovun Film Festival odgođen do daljnjega
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite zaključeno je da je okupljanje u maloj sredini poput Motovuna rizično

Organizatori Motovun Film Festivala donijeli su tešku odluku: središnji program festivala, koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza u Motovunu, odgođen je do daljnjega.

Nakon sastanka predstavnika Festivala, Stožera civilne zaštite Istarske županije i predstavnika Općine Motovun, Stožer je donio ovaj zaključak: "Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 bolest u Istarskoj županiji mišljenja smo da je održavanje Motovun FF događaj visokog rizika te predlažemo da se on ove godine otkaže." Poštujući mišljenje stručnjaka, te imajući na umu da se okolnosti u zemlji i neposrednom okruženju mijenjaju, organizatori festivala suglasili su se da epidemiološka situacija ne pogoduje okupljanju posjetitelja u malenoj sredini Motovuna, čak ni u prilagođenom izdanju.

- U trenutku kada smo odlučili održati festival, broj oboljelih u Hrvatskoj bio je na nuli, a optimizam u porastu - no i tada smo znali da moramo biti spremni na reakciju ako se trendovi promijene. Stoga je ova odluka rezultat našeg osjećaja odgovornosti za posjetitelje, stanovnike Motovuna i više od stotinu članova festivalske ekipe te nastojanja da odgovornim ponašanjem pridonesemo općem boljitku - izjavio je direktor Festivala Igor Mirković. Dodao je da ekipa festivala svakako želi da filmovi koje su pripremili stignu do publike, što će se ove godine i dogoditi u prilagođenom obliku, izmještenom iz Motovuna.

Najavljeni su i programi na zagrebačkoj ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza, kao i ljetne projekcije duž obale te program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna. Dio programa mogao bi biti predstavljen online.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike