Kultura
POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Motovun Film Festival odgođen do daljnjega
Objavljeno 11. srpnja, 2020.
U dogovoru sa Stožerom civilne zaštite zaključeno je da je okupljanje u maloj sredini poput Motovuna rizično

Organizatori Motovun Film Festivala donijeli su tešku odluku: središnji program festivala, koji se trebao održati od 30. srpnja do 1. kolovoza u Motovunu, odgođen je do daljnjega.

Nakon sastanka predstavnika Festivala, Stožera civilne zaštite Istarske županije i predstavnika Općine Motovun, Stožer je donio ovaj zaključak: "Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezane uz COVID-19 bolest u Istarskoj županiji mišljenja smo da je održavanje Motovun FF događaj visokog rizika te predlažemo da se on ove godine otkaže." Poštujući mišljenje stručnjaka, te imajući na umu da se okolnosti u zemlji i neposrednom okruženju mijenjaju, organizatori festivala suglasili su se da epidemiološka situacija ne pogoduje okupljanju posjetitelja u malenoj sredini Motovuna, čak ni u prilagođenom izdanju.

- U trenutku kada smo odlučili održati festival, broj oboljelih u Hrvatskoj bio je na nuli, a optimizam u porastu - no i tada smo znali da moramo biti spremni na reakciju ako se trendovi promijene. Stoga je ova odluka rezultat našeg osjećaja odgovornosti za posjetitelje, stanovnike Motovuna i više od stotinu članova festivalske ekipe te nastojanja da odgovornim ponašanjem pridonesemo općem boljitku - izjavio je direktor Festivala Igor Mirković. Dodao je da ekipa festivala svakako želi da filmovi koje su pripremili stignu do publike, što će se ove godine i dogoditi u prilagođenom obliku, izmještenom iz Motovuna.

Najavljeni su i programi na zagrebačkoj ljetnoj pozornici Tuškanac od 31. srpnja do 3. kolovoza, kao i ljetne projekcije duž obale te program u zagrebačkoj Laubi od 27. kolovoza do 6. rujna. Dio programa mogao bi biti predstavljen online.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

HRVATSKO DIZAJNERSKO DRUŠTVO

Izložba posvećena radu Slave Antoljak

PREMINULA JELENA BURIĆ, OSNIVAČICA OSJEČKIH ZUMBIĆA

Svojom je glazbom i vedrinom dodirnula živote tisuća pjevača

MARKO MARKOVIĆ U PRVOJ ONLINE REZIDENCIJI

Bavim se egzistencijalinim pitanjima iz prve ruke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SANDRA LONČARIĆ NOVA JE NACIONALNA PRVAKINJA

Ni jedan posao ne bih radila s tolikom ljubavlju i istim žarom

2

PRVA DIGITALNA KNJIŽNICA NA ISTOKU

GISKO ima više od 500 elektroničkih knjiga

3

NINA GEORGE OSVOJILA JE PUBLIKU S OBJE STRANE ATLANTIKA

Poetski roman o alkemiji ljubavi