Novosti
IZNAD PROSJEKA EU-A

Cijene nekretnina porasle su za 9,1 posto
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
U Hrvatskoj su u prvom tromjesečju 2020. cijene stambenih nekretnina porasle za 9,1 posto u odnosu prema istom lanjskom razdoblju, što je snažniji rast od prosjeka Unije, pokazuju podatci Eurostata. Na godišnjoj su razini cijene nekretnina u EU-u i eurozoni u prvom ovogodišnjem tromjesečju porasle za 5,5 odnosno pet posto. U prethodnom su tromjesečju bile više 4,9 posto u EU-u i 4,5 posto u eurozoni. Među zemljama EU-a na godišnjoj razini najsnažnije su porasle cijene u Luksemburgu, za 14 posto. Slijedi Slovačka s 13,1 posto, Estonija s 11,5 posto, Poljska s 11,3 posto i Portugal s 10,3 posto.

U Hrvatskoj su cijene stambenih nekretnina u prvom ovogodišnjem tromjesečju bile 9,1 posto više nego u istom razdoblju lani. U prethodnom su tromjesečju na godišnjoj razini cijene porasle za deset posto. Jedina zemlja u kojoj su na godišnjoj razini u prvom kvartalu pale cijene stambenih nekretnina bila je Mađarska, s padom od 1,2 posto.

U prvom tromjesečju 2020. cijene stambenih nekretnina u EU-u porasle su za 1,2 posto u odnosu prema posljednja tri mjeseca 2019. U eurozoni cijene su porasle za 0,9 posto u odnosu prema prethodnom tromjesečju. Među zemljama EU-a čijim je podatcima Eurostat raspolagao najsnažniji rast cijena nekretnina na kvartalnoj razini zabilježen je u Portugalu, za 4,9 posto. Slijede Estonija i Slovačka, za 4,8 odnosno četiri posto. U Hrvatskoj su cijene stambenih nekretnina u prvom ovogodišnjem tromjesečju porasle za 2,7 posto u odnosu prema posljednjem kvartalu 2019. H
Možda ste propustili...

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Sedam novih pozitivnih na COVID-19

MINISTARSTVO MORA, PROMETA I INFRASTRUKTURE

Na cijelom Jadranu akcija "Sigurna plovidba 2020"

VEĆINA NOVOOBOLJELIH U KOLOVOZU

Mladi nakon povratka s mora su najrizičniji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZVJEŠĆE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Čak je 12 novooboljelih od koronavirusa, desetero iz Osijeka

2

POPIS POLJOPRIVREDE USRED EPIDEMIJE

Počinje velika inventura sela

3

TRENUTNO 811 AKTIVNIH SLUČAJEVA

Stožer: Rekordnih 180 novih
slučaja zaraze koronavirusom