Regija
UREĐEN PROSTOR, NOVA OPREMA

U obnovu Doma zdravlja u Donjem Miholjcu 3,6 milijuna kuna
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
Europskim i županijskim sredstvima omogućena je kvalitetnija skrb i uvjeti rada
DONJI MIHOLJAC - Zajedničkim sredstvima Europske unije i Osječko-baranjske županije preuređen je i opremljen Dom zdravlja Osječko-baranjske županije u Donjem Miholjcu.
U Domu zdravlja uređen je prostor od 292 četvornih metara u kojem se prostiru ordinacije opća/obiteljska te radiološke i ultrazvučne dijagnostike, ginekologije i stomatologije. Radovi uređenja prostora ordinacija vrijedni su nešto više od milijun kuna.


Osim građevinskih radova nabavljena je i suvremena medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema koja će znatno podići standard liječenja. Oprema je namijenjena djelatnostima obiteljske/opće medicine, interne, fizikalne, ginekologije i dentalne medicine. Naime, Dom zdravlja OBŽ u Donjem Miholjcu je zdravstvena ustanova u kojoj se, uz cjelokupnu primarnu zdravstvenu zaštitu, pružaju i specijalističko-konzilijarne usluge. Uspostavljene su ambulante fizikalne medicine i rehabilitacije, radiologije, interne medicine, opće kirurgije, oftalmologije, ortopedije, neurologije, psihijatrije, urologije i otorinolaringologije.

U sklopu najnovije nabave medicinske opreme u Dom zdravlja stigao je digitalni RTG uređaj, digitalni ortopan te ultrazvučna oprema - UZV aparat za gustoću kostiju i ginekološki ultrazvuk 2 3D/4D. Također, nabavljena je kardiološko-pulmološka oprema, stomatološka oprema te ginekološka oprema - CTG aparat, kolposkop (specijalni pokretni mikroskop) i ginekološka stolica. Dom zdravlja bogatiji je i za fizikalnu opremu - magnetoterapiju, multifunkcionalni aparata za fizikalnu medicinu, tens elektrostimulatore i terapijski ultrazvuk.


- Moram izraziti zadovoljstvo uspjehom ovog projekta. Nova oprema puno znači ponajprije našim pacijentima koji će to osjetiti kao poboljšanje zdravstvene usluge koju pružamo. Samim time otvara se mogućnost obavljanja dodatnih pretraga za naše pacijente i bolja pristupačnost zdravstvenoj skrbi, jednoj od najvažnijih usluga i standarda življenja koji građani očekuju – istaknula je Antonija Bogut, ravnateljica.


Ukupna vrijednost preuređenja i opremanja Doma zdravlja iznosi 3.684.544 kuna, a cijeli posao obavljen je u sklopu projekta "Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije", vrijednog 26 milijuna kuna, od čega 85 posto nepovratnih sredstava dolazi iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, a ostatak osigurava Osječko-baranjska županija. U projekt su uključeni svi domovi zdravlja na području Županije, kao i koncesionari.


Projekt je usmjeren poboljšanju pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima županije kako bi se smanjio pristisak na dvije bolnice u Osječko-baranjskoj županiji.

Ordinacije su, naime, opremljene digitalnom i terapeutskom opremom, gdje će liječnici moći utvrditi dijagnoze, pa neće biti ni potreban odlazak u bolnicu te stvarati liste čekanja.


Snježana Fridl
Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike