Novosti
RAVNATELJ HZJZ-A

Moguće produženje posjeta djeci u bolnicama
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je u srijedu da se razgovara o produženju vremena posjeta roditelja djeci u bolnicama s dosadašnjih 15 minuta te kako rade na tome da bolnice za to stvore uvjete. Kada je riječ o početku nove školske godine, Capak je za HTV rekao kako se za sada razmišlja na način da se stvore uvjeti kako bi se škole od jeseni otvorile.

Šef HZJZ-a je priznao i da je, iako nikad nije govorio o zabrani vjenčanja, nego o smanjenju broja uzvanika na njima, dobio stotinjak mailova ljutitih mladenki. "Čim smo spomenuli da ćemo smanjiti broj (uzvanika) na vjenčanjima, iako bar ja nikad nisam rekao da ćemo zabraniti vjenčanja,već sam dobio 100-tinjak mailova ljutitih mladenki i organizatora takvih evenata. Neki su pristojni pa apeliraju, ali neki su bezobrazni i prjeteći", rekao je Capak. Podsjetio je i kako je sada dopušteno okupljanje 300 uzvanika na zatvorenom, a 500 na otvorenom. Na pitanje o situaciji na granicama, konkretno sa Slovenijom, odbacio je tvrdnju da idemo prema "crvenoj listi" rekavši da se držimo na sredini "žute liste". Ustvrdio je i kako imamo odličnu situaciju s turistima, samo nekoliko njih došlo je zaraženo i nitko se nije zarazio u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj su u srijedu zabilježena 53 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna je osoba umrla, a od ukupno 934 oboljelih 91 je osoba u bolnici. H/D.Pav.
Možda ste propustili...

S CRNOPCA NA VELEBITU

Spašena planinarka

NEVINA ŽRTVA NEMA NARODNOST, VJEROISPOVIJEST ILI BOJU KOŽE

Gotovina: Nikada nije kasno učiniti dobro i pravedno

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana