Regija
PŠŠ VINKOVCI

Dobili su projekt vrijedan gotovo 36 milijuna kuna
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
VINKOVCI

Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci, kao imenovani Regionalni centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede, potpisala je u Ministarstvu znanosti i obrazovanja ugovor za projekt "Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza" u vrijednosti od gotovo 36 milijuna kuna koji se financira iz EU socijalnog fonda. Uz nositelja Poljoprivredno-šumarsku školu Vinkovci, u projektu kao partneri sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Razvojna agencija VSŽ-a, Srednja škola Ilok, Obrtničko-industrijska škola Županja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek te Vinka Plus d.o.o.

- Ovo je kruna uspješnog procesa pripreme projekta koji traje od 2018. kada je na inicijativu Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije proveden niz koordinacijskih sastanaka s predstavnicima strukovnih škola s područja najistočnije županije vezano za kandidiranje škola kao regionalnih centara kompetentnosti u pojedinim sektorima u svojstvu nositelja ili partnera - kažu u županijskoj Razvojnoj agenciji.

Projektom će se razvijati i provoditi programi strukovnog obrazovanja i obrazovanja odraslih, kao i stručna usavršavanja odgojno-obrazovnih radnika. U okviru tog projekta nabavit će se i dodatna specijalizirana oprema za strukovne škole uključene u projekt.

Projektom će se razviti tri standarda zanimanja i pomoćnik u peradarstvu za invalidne osobe. M.F.
Možda ste propustili...

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN GASTROSHIZE

Zgrada Gradske uprave osvijetljena zelenim svjetlom

NASTAVLJAJU SE ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA

Kurija Hercegovac mogla je biti ljetnikovac, ali i skladište

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVCEM OD EU-A OGRADA, SADNICE, ATOMIZER...

OPG Strgar nominiran za
nagradu “Zlata vrijedan”

2

POSJET JAVNOJ VATROGASNOJ POSTROJBI

Vretenci upoznali posao
vatrogasaca i brojnu
vatrogasnu opremu

3

TROŠKOVE SNOSE ŽUPANIJA I OPĆINA SOPJE

Za dva tjedna asfalt i na cesti Kapinci – Josipovo