Osijek
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Večer vina i umjetnosti u dvorištu Stare pekare
Objavljeno 9. srpnja, 2020.

Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Županija organiziraju Večer vina i umjetnosti u subotu (11. srpnja) od 18 a do 24 sata u dvorištu Stare pekare, u Tvrđi.

- Ovo je Osječanima jedna od najdražih večeri u kojoj glavnu riječ vode dva elementa - vino i umjetnost. Za dobro raspoloženje pobrinut će se Zrinka Posavec i Trend Acoustic Band te osječki DJ-evi. Manifestacija je rezultat spajanja vina, domaćih proizvoda, glazbe i umjetnosti u sadržaj kojim se predstavlja ponuda vinskog turizma i kulture Slavonije i Baranje. Uz bogati kulturno-zabavni program te najbolje što vam vinari iz ovog podneblja mogu ponuditi, te večeri iznova koncentriramo ljubav zbijenu unutar novog, a starog prostora stoljetnih zidina Tvrđe. Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i Osječko-baranjska županija uz suradnju s Gradom Osijekom i Kreativnom agencijom Adverta poručuju da zaokružite datum na kalendaru i akumulirate hrpu dobre volje koju ćete rado dijeliti s okupljenima. Ulaz je slobodan - najavljuje Ivana Jurić, direktorica TZ OBŽ-a.

Kušanje vina moguće je uz kupnju vinskih bonova po cijeni od sedam kuna i vinske čaše po cijeni od 20 kuna (kaucija).

Na repertoaru Zrinke Posavec naći će se tople starogradske pjesme iz Međimurja, Slavonije, kao i Zrinkine autorske skladbe, a na pozornici će joj se pridružiti glazbenici okupljeni u ansambl: Mladen Kosovec, Mario Igrec, Ambrozije Puškarić i Borna Šercar. Trend Acoustic Band su osječki glazbenici koji sviraju poznate skladbe za svačiji glazbeni ukus. Bit će pop-rocka, country-rocka, jazza i evergreena koje izvode Davomir Brkić-Daco, Ivica Bilac-Žućo i Zdravko Peko. Na In Da Sofa bit će vina i plesa, a goste će zabaviti DJ Pips i DJ Kema od 18 do 2 sata, uz igralište NK Elektre.

Darko Pejić
VEČER ĆE OBILJEŽITI I BROJNE IZLOŽBE
Od 18 do 23 sata je u Galeriji Waldinger izložba Vrijeme bez namjere, Marina Viculin, kustosica Branka Benčić. U dvorištu je izložba Ptice na zelenim stazama Dunava i Drave, a u Galeriji Kazamat izložba Nostalgija - nevrijeme vremena, Sonas, Ocasio, Qin. Izložba Offline, Marija Adrić, Vjekoslav Filipović, Darko Jovanović, Željko Ašperger je u Osječkoj tvornici ideja, a izložba Španjolski majstori, Picasso, Miró, Dalí i Tàpiesbit će od 17 do 22 sata u Muzeju Slavonije, gdje su i izložbe Tikva mala, a stotinu šara, Zbirka tikvičarstva i Donacije - izbor iz zbirki Muzeja Slavonije 1994. -2019.
Najčitanije iz rubrike