Sport
JOŠ UVIJEK NA HLAĐENJU

Pajača ipak nema ni u 34. kolu HT Prve HNL
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Predsjednik Komisije hrvatskih nogometnih sudaca Ante Kulušić najavio je kako bi u utorak suci Prve HNL Igor Pajač i Fran Jović mogli biti pomilovani, no ako je suditi prema delegiranim sucima za 34. kolo HT Prve lige, taj je dvojac i dalje na hlađenju.


Pajač je (Jović je bio VAR sudac) krajem svibnja svojim skandaloznim odlukama uništio polufinale Kupa Hrvatske na Rujevici, u kojem je Osijek izgubio 3:2 od Rijeke. Suci su od te utakmice napravili lakrdiju, pokrali i unakazili Osijek, a nakon pritiska kluba iz Gradskog vrta, ali i cjelokupne javnosti, kazna je bila - zabrana suđenja za Pajača i Jovića do kraja sezone. No onda se prošloga tjedna ukazao Kulušić i najavio "sedam kola dovoljna je kazna, treba ih pomilovati". Uz nebulozno objašnjenje da su oni međunarodni suci i da se na domaćim travnjacima trebaju "zagrijavati" za Europu.


No među delegiranim sucima 34. kola HT Prve lige nema ni Pajača ni Jovića, a to može značiti da je čak i u sudačkoj komisiji HNS-a prevladao razum i kako Kulušićeva ideja nije pala na plodno tlo. Uostalom, kakvu vjerodostojnost dalje može imati Komisija koja tek tako nekog abolira, a i kakvog smisla imaju kazne ako se mogu mjenjati? Zato se nadamo da Pajač doista neće suditi do kraja sezone.


Jučer je objavljeno tko će suditi u 34. kolu, pa je najveći hrvatski derbi, zmeđu Dinama i Hajduka, dopao Ivanu Bebeku. Iako je Hajduk u očajnom stanju, a ni prvak Dinamo ne igra posebno blistavo, to je još uvijek najveći nogometni obračun u Hrvatskoj. Bebeku je to treći put ove sezone da sudi njihov dvoboj. Prvi put, u Maksimiru, bilo je 1:1, drugi put, na Poljudu, Dinamo je slavio sa 2:0, a u nedjelju se igra na Maksimiru. U VAR sobi bit će Tihomir Pejin.
Subotnju utakmicu u Gradskom vrtu između nezaustavljivog Osijeka i Istre 1961 sudit će Marko Matoc iz Zaprešića, a Duje Strukan određen je za VAR suca. I. Li.
Najčitanije iz rubrike