Novosti
VIJEĆNICI HDZ-A UPOZORAVAJU NA NEPOTIZAM

Gradonačelnica zaposlila predsjednicu Gradskog vijeća
Objavljeno 8. srpnja, 2020.
Vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću Iloka optužili su gradonačelnicu Marinu Budimir za nepotizam. U dopisu medijima stoji kako kao članovi Kluba vijećnika i članovi HDZ-a pozdravljaju zapošljavanje Iločana, ali ističu kako je u slučaju zapošljavanja na temelju oglasa na radno mjesto "voditelj projekta prekogranične suradnje - FED CCNET" primljena osoba koja ne udovoljava uvjetima natječaja.

"Na oglas su zaprimljene tri prijave, a izabrana je Marija Dobošević, koju uz gradonačelnicu veže višegodišnje prijateljstvo kroz djelovanje u udruzi Cuccium i koja je u trenutku zapošljavanja obnašala dužnost predsjednice Gradskog vijeća Iloka. Povjerenstvo je utvrdilo kako dva kandidata ispunjavaju formalne uvjete, a nakon obavljenog testiranja i provedenog intervjua u službu na određeno vrijeme je primljena osoba koja je ostvarila veći broj bodova, s tim da je povjerenstvo zaključilo kako su akademski naziv i struka odabrane osobe (dipl. ing. agr.) u najširem smislu obuhvaćeni traženim uvjetima. Pravilnik o znanstvenim i umjetničkim područjima, poljima i granama jasno definira znanstvena područja te tehnička i biotehnička znanost nemaju nikakve veze. Na natječaj se javila i osoba ekonomske struke koja zadovoljava uvjete natječaja, no ona nije primljena", navode iz Kluba vijećnika HDZ-a i naglašavaju kako je dugogodišnje prijateljstvo Marine Budimir s odabranom kandidatkinjom glavni razlog pogodovanja pri odabiru kandidata.

Marina Budimir odbila je ove optužbe rekavši kako je jedno povjerenstvo pregledalo dokumentaciju prispjelu na natječaj, a drugo je provelo testiranje i intervju. “U povjerenstvu sjede pravnici Grada Iloka koji mi dostave mišljenje tko je zadovoljio tražene uvjete. Nisam znala da ima problema dok mi vijećnici HDZ-a nisu skrenuli pozornost i odmah smo odlučili provjeriti o čemu se radi. Zatražili smo mišljenje Ministarstva uprave i po njemu ćemo i postupiti”, navela je Budimir, dodajući kako je riječ o prekograničnom projektu koji je iznimno važan za grad, s obzirom na to da kroz Centar kompetencija žele povezati OPG-ove s turizmom. Rekla je kako je u početku realizacije projekta primljena žena koja je posao odlično radila, ali je potom pronašla drugi posao i otišla. “Potom je primljena osoba koja ima završen fakultet, troje djece i nezaposlena je godinama. Već se javljala na natječaje, ali nije zadovoljavala kriterije. Ovaj je put povjerenstvo ustvrdilo kako je kriterije zadovoljila i o tomu će se očitovati Ministarstvo uprave. Jasno mi je kako i kada propust napravi netko drugi odgovornost snosim ja kao gradonačelnica, međutim osoba sam koja vjeruje suradnicima i držim kako ne trebam provjeravati svaki papir koji mi dostave, posebno kada se radi o ljudima koji su sudjelovali u provedbi brojnih natječaja”, rekla je Budimir.
D. Korpoš
Iz HDZ-a tvrde kako je gradonačelnica Budimir pogodovala pri zapošljavanju dugogodišnje prijateljice
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike