Regija
NOVI NAČINI POMOĆI STARIJIMA I SOCIJALNO UGROŽENIMA

Dva će projekta Crvenog križa zaposliti 57 osoba
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
VIROVITICA - Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica tijekom lipnja 2020. godine zaprimilo je dvije odluke o financiranju projekata iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF), koji su od velike važnosti za društvenu zajednicu s područja Virovitičko-podravske županije. Radi se o projektima koji su usmjereni na socijalno uključivanje i pružanje potrebnih usluga starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju, zapošljavanje, provedbu programa osposobljavanja i dodatnog usavršavanja za osobe zaposlene u sklopu projekata, organiziranje radionica i aktivnosti koje će uključivati stručnjake iz područja socijalnih i zdravstvenih usluga kao i članove obitelji osoba uključenih u projektne aktivnosti. Tijekom provedbe tih projekata bit će zaposleno 57 osoba s područja Virovitičko-podravske županije. Za projekte se uskoro očekuje potpis Ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava, a riječ je o projektima "Mobilnost za samostalnost" i "Imamo priliku".

"Imamo priliku", vrijedan 4,4 milijuna kuna, projekt je koji će se provoditi tijekom 18 mjeseci i unutar kojeg će biti zaposlena 51 osoba, a projekt "Mobilnost za samostalnost" vrijedan je 1,4 milijuna kuna i u provedbi će biti dvije godine.

U sklopu drugog projekta zaposleno će biti šest osoba, a odobren je u okviru Javnog poziva "Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1". V.G.
Možda ste propustili...

ORAHOVAČKO JEZERO POKAZUJE SVU SVOJU RASKOŠ

"Slavonsko more" prepuno

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

SLAVONIJA I BARANJA NAKON NEVREMENA

Stradala Brođanka i dalje se bori za život

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ MARIĆ IZ VRBANJE NE STRAHUJE ZA TRŽIŠTE

Začinska dimljena i tucana paprika osvojile su kupce

2

RADOVI U ZAMAHU NA TENISKIM TERENIMA

Pod LED rasvjetom i preostala dva teniska terena od njih pet

3

KULTNO OKUPLJALIŠTE VINKOVČANA

Na mjestu nekadašnjeg Malog kina trg sjećanja