Regija
DAREŽLJIV PREMA KUD-U, VRTIĆU, TENISKOM KLUBU...

Zaklada Slagalica: Pekar Nik Kolgjeraj iz Našica je filantrop Slavonije i Baranje
Objavljeno 8. srpnja, 2020.
NAŠICE - Nik Kolgjeraj, vlasnik obrta za pekarsku proizvodnju i trgovinu Centar Našice, dobio je nagradu za filantropa godine za Slavoniju i Baranju.Ova nagrada, koja nosi ime osječkog gostioničara Johanna Kohlhoffera koji je davne 1782. cijeli svoj imetak ostavio za gradnju sirotišta, dodjeljuje se od 2012. godine s namjerom odavanja priznanja obrtima i tvrtkama koji su u prvi plan stavili potrebe drugih. Nagradu je utemeljila Zaklada za razvoj lokalne zajednice Slagalica iz Osijeka, a dodjeljuje se tvrtkama i obrtima koji na najdjelotvorniji način podržavaju neprofitne akcije ili organizacije od općeg interesa.

Nik Kolgjeraj ne krije kako mu ovo priznanje jako puno znači. Kaže da je dobio poticaj za još bolji rad i daljnje pomaganje.

- Teško je opisati ponos i čast proglašenja filantropom u 2019. godini za slavonsko-baranjsko područje. Jako sam sretan. Nisam znao ni za Slagalicu, ni za nagradu, a ni da sam nominiran. Drago mi je sada da je moja briga za zajednicu prepoznata. Nagrade me motivira da se još više uključim u humanitarne projekte - rekao je Nik Kolgjeraj, vlasnik pekarskog obrta koji pomaže brojne neprofitne orgnizacije i humanitarne akcije. Za nagradu su ga nominirali Udruženje obrtnika Našice, Dječji vrtić Jaglac Đurđenovac, KUD Jasen Šaptinovci i Teniski klub Đurđenovac, no na listi onih koje podržava više je od dvadeset organizacija i udruga.

- Nikoga nisam odbio, bez obzira na to što pojedine organizacije iskorištavaju moju dobrotu pa se višekratno pojavljuju sa zamolbama za donacijama. Nije problem podržati ih, ali bih volio i druge pomoći, a ne samo jedne te iste - objasnio je Kolgjeraj i dodao da se njegova dobrotvornost očituje u donaciji pekarskih proizvoda i u novčanim prilozima.

- Poseban je osjećaj pomagati zajednici i prepoznati one kojima je pomoć potrebna. Svaki pojedinac svojim djelovanjem može dati doprinos zajednici - poručio je filantrop Slavonije i Baranje.

Nik Kolgjeraj (42) potječe iz poznate pekarske obitelji, a vlastiti obrt ima od 2012. godine. Uz nekoliko vrsta kruha, u asortimanu ima i razne proizvode od lisnatog tijesta, peciva, bureke i slično. Uglavnom ima stalne mušterije koje se vraćaju u njihovu pekarnicu, nema pravila koji je dan bolji, a koji slabiji za prodaju.

Ističe da je pekarski posao vrlo zahtjevan i naporan, radni dan počinje u ponoć, a završava ujutro. Nik kaže da se, bez obzira na sve, stigne i odmoriti i naglašava da radi sa zadovoljstvom.
Snježana Fridl
Na listi onih koje podupire Nik Kolgjeraj, vlasnik pekarskog obrta, više je od 20 organizacija i udruga
Možda ste propustili...

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike