Regija
GRADSKI PRIJEVOZ U VUKOVARU

Povećali su broj autobusnih linija
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
VUKOVAR - Nakon što je zbog epidemije koronavirusa u Vukovaru bio obustavljen javni gradski prijevoz, s popuštanjem epidemioloških mjera prijevoz je prije dva mjeseca ponovno pokrenut, ali sa znatno smanjenim brojem linija. Kako je tada i najavljeno, gradske su vlasti pratile odluke epidemiologa, no istodobno i osluškivale potrebe i primjedbe građana, koji su sve češće isticali nezadovoljstvo zbog reduciranoga broja linija u gradskom prijevozu, pa su mjerodavni odlučili povećati broj linija.

Iz Grada su pojasnili kako broj linija nije vraćen na stanje od prije korone, i zbog epidemioloških preporuka i zbog potrebe da se razmišlja o rentabilnosti prijevoznika, tvrtke Čazmatrans Vukovar, koja upošljava 120 djelatnika. Stoga će stanje pratiti i dalje te sukladno potrebama i mogućnostima eventualno dodatno povećati broj linija, uz praćenje uputa Nacionalnog stožera, s obzirom na to da epidemija još uvijek nije prošla.

Treba istaknuti i kako je Gradsko vijeće Vukovara u svibnju donijelo odluku kojom je produžen rok za plaćanje koncesijske naknade za 2019. godinu do 1. listopada ove godine. D. K.
Najčitanije iz rubrike