Mozaik
30. BIPA FASHION.HR

Proslavljen veliki jubilej u emotivnom izdanju
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Večer prepuna emocija obilježila je veliko slavlje 30. jubilarnog Bipa FASHION.HR-a. Najpoznatija dizajnerska imena, ljubitelji mode i brojni gosti proslavili su posebno garden izdanje tjedna mode koji slavi dva desetljeća rada. Finale donosi revije tri poznata modna brenda kao završnicu sezone o kojoj će se još dugo pričati. Romantični park skulptura, uz live nastup benda koji je pratio revije, bio je savršena kulisa za ljetne kolekcije triju poznatih imena: BiteMyStyle by Zoran Aragović, Ivica Skoko i Marina Design.

Večer je otvorila revija BiteMyStyle by Zoran Aragović. Svojom cruise kolekcijom Sea la vie Aragović najavljuje bezbrižno, šareno, zaigrano ljeto koje donosi tri kolorističke teme. Prva je ona u pastelnim, zemljanim tonovima prošarana zlatnim i srebrnim detaljima, druga je klasična mornarska priča u kojoj su korišteni motivi sidra, jedrenjaka u kombinaciji s prugicama u plavoj, bijeloj i crvenoj boji. Treća tema je ono po čemu je Aragović zapravo prepoznatljiv, a to su njegove neobične kombinacije uzoraka i boja u nešto jačem koloritu. Poigravanje formom i spajanje kontrasta je i dalje prisutno, pa tako dizajner kombinira uske pencil suknje s vrlo voluminoznim bluzama naglašenih rukava ili pak lepršave suknje ukrašene vrpcama i aplikacijama s pamučnim majicama zanimljivog natpisa. Uz neizostavne midi i maksi suknje i haljine, u cruise kolekciji su prisutni i kupaći kostimi koje dizajner kombinira s mrežastim kaftanima.

Svoju dizajnersku viziju ljeta prikazala je Marina Obradović s brendom Marina Design. Dok Bipa FASHION.HR slavi 30 sezona, Marina slavi 20 godina rada. Slavljeničkom kolekcijom Marina je dala hommage dosadašnjim kolekcijama, ali na potpuno nov način. Koloritom minimalistička kolekcija s naglaskom na crnu, bijelu, bež i platinastozlatnu postiže maksimalan efekt odabirom krojeva i materijala. Evocirajući inspiraciju prošlih kolekcija, Marina uspješno spaja davne ideje u novu promišljenu kolekciju. Obuhvatiti sve ideje u jedno cjelinu dizajnerici je bio i izazov i motivacija te na kraju donio cjelovitu kolekciju dotjeranu i stiliziranu do kraja.

Romantičnu kolekciju predstavio je dizajner Ivica Skoko i oduševio publiku kolekcijom koja, kao i uvijek, ima puno ručnog rada te na najbolji način glorificira žensku ljepotu. Nova kolekcija spoj je haljina koje prate siluetu i raskošnih krinolina u bež, puderastim i nešto zagasitijim tonovima. Romantične haljine od čipke dobile su i neobične ukrase koji se savršeno uklapaju u romantičnu viziju Skokine glamurozne i ženstvene heroine. Neočekivani detalj kolekcije svakako su vezane vrpce od konjske dlake koje su upotpunile gornje dijelove haljina kreiranih za crveni tepih, od kojih su neke gotovo u cijelosti ručno rađene. Bila je ovo jedna posebna couture priča, koja je emotivnim defileom uz pjesmu Nocturno nezaboravnog Olivera Dragojevića zatvorila ovo posebno garden izdanje Bipa FASHION.HR-a. T.K.
Predstavljene su ljetne kolekcije BiteMyStyle by Zoran Aragović, Ivice Skoke i Marina Designa
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa