Autoglas
NASTAVAK ELEKTRIČNE OFENZIVE

Citroën je otkrio novi C4 i ë-C4
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Citroën s modelom ë-C4 u 2020. nastavlja električnu ofenzivu (lansiranjem šest električnih vozila). Novi ë-C4 peti je automobil u opusu električne ofenzive nakon SUV C5 Aircross Hybrid, Ami, ë-Jumpy i ë-SpaceTourer. Novi C4 dostupan je u benzinskoj i dizelskoj izvedbi.

Novi modeli donose povišeni položaj na kotačima velikih dimenzija, aerodinamičnu i energičnu siluetu koja uključuje kodove SUV vozila, naglašen dizajn s grafičkim elementima nudeći brojne mogućnosti personalizacije. Oba se modela temelje na dugom i bogatom iskustvu Citroëna u segmentu kompaktnih limuzina s gotovo 12.500.000 prodanih primjeraka u 92 godine. Inače, prva generacija modela C4 otkrivena je davne 1928. godine i prodana je u velikih 243.000 primjeraka.

Povišena i naglašena, silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost. Aerodinamičan i fluidan, preuzima glavne oznake identiteta Citroëna istovremeno donoseći novi izgled dizajna.

Kako bi povećali svakodnevnu toplinsku udobnost, čak i u najekstremnijim uvjetima, oba modela nude grijano vjetrobransko staklo i upravljač, grijana sjedala, sprijeda i straga, automatski dvozonski klima-uređaj, fizičke komande na prednjoj središnjoj konzoli i digitalne komande na dodirnom zaslonu.

Posebna pozornost poklonjena je skladištenju unutar vozila. Dizajn vozila, temeljen na programu Citroën Advanced Comfort, oslobodio je što je moguće više prostora. Ne manje od 16 pretinaca za odlaganje s ukupnim volumenom 39 litara za veću svakodnevnu praktičnost s inovativnom i praktičnom opremom koja udovoljava sve većim očekivanjima svih putnika.

Sjedala su široka i ugodna i pružaju ugodan osjećaj udobnosti, blagostanja i podrške, dajući putnicima osjećaj da sjede u naslonjaču, dobro izoliranom od ceste. Sjedeći više nego kod konkurencije zahvaljujući uzdignutom držanju, putnicima je garantirano da vide dalje i mogu se mirno suočiti s cestom.

Novi ë-C4 pogoni električni motor koji isporučuje 136 KS (100 kW), s baterijom od 50 kWh. Kod C4 može se birati između pet benzinskih i dva dizelska motora. M.Bugarić
VELIK MEĐUOSOVINSKI RAZMAK
Unutarnji prostor je velik zahvaljujući međuosovinskom razmaku od 2670 mm. Vanjska širina od 1800 mm omogućava smještanje tri osobe straga - 1380 mm širine u ramenima i 1440 mm u laktovima. Prtljažnik je obujma 380 litara i jednostavan je za korištenje zahvaljujući ravnom pragu (715 mm), širokim izrezima i ravnim stranicama, Novi ë-C4 i novi C4 mogu se prilagoditi individualnim potrebama. Za više praktičnosti podnica u dva položaja omogućuje podjelu prtljažnog prostora u odjeljke i omogućava ravan pod kada su sjedala spuštena.